O tânără din Constanţa cucerește Londra cu un avion din Primul Război Mondial

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
# Telegraf susţine copiii geniali ai Constanţei

O tânără din Constanţa cucerește Londra cu un avion din Primul Război Mondial

Educație 29 Mai 2018 / 18:09 2170 accesări

Impresionează prin modestie și entuziasm. Plus un soi de inocență pe care puțini tineri o mai au astăzi, la vârsta de 15 ani. Poate pentru că Bianca Gegea pictează. Și pictează bine, cu o tehnică impresionantă, care transmite emoția într-un fel deosebit. Pentru asta a câștigat premiul I la un concurs internațional de artă, la categoria ei de vârstă. Lucrarea - un avion din Primul Război Mondial, se află acum în catalogul competiției.

Are doar 15 ani și pictează. Poate pentru mulți asta nu spune aproape nimic, dar dacă vorbești doar o singură dată cu Bianca îți poți da seama câtă emoție transmite acest copil. Și nu o face doar prin cuvinte, ci mai ales prin desen și pictură. Au fost de acord cu acest aspect chiar și mai puțin expansivii britanici care au premiat-o pe Bianca Gegea în cadrul unei ceremonii extraordinare care a avut loc la Londra. Fata s-a înscris singură la concursul internațional „Never Such Innocence“ destinat copiilor și tinerilor artiști din toată lumea care sunt chemați să comemoreze victimele Primului Război Mondial prin poezie, artă și cântec. Și, deloc surprinzător, a câștigat premiul I la categoria ei de vârstă, 14-16 ani cu lucrarea „In memory of the war in the sky“. „Lucrarea reprezintă primul avion pe care l-au folosit englezii în Primul Război Mondial. În josul lucrării este reprodus steagul Marii Britanii. A plăcut juriului și am fost chemată la premiere, la Londra. Am primit 200 de lire și o invitație specială din partea Forțelor Aeriene Regale la un tur al avioanelor care au participat la Primul Război Mondial. Mi-au decontat până și transportul până acolo și înapoi“, ne-a povestit emoționată Bianca.

Desenează de pe la 2 ani și jumătate, iar pe la 4 ani s-a apucat „serios“ de treabă. Desenul este practic viața ei. Este modestă și discretă. Își caută singură calea prin intermediul artei. Este crescută de mama sa, singură, și urmează cursurile Colegiului Național de Arte „Regina Maria“ din Constanța. Este clasa a IX-a și își dorește „să ajungă o mare portretistă“, după cum reiese din spusele ei. A mai participat la diferite concursuri locale sau județene, a colecționat o grămadă de diplome, a primit și un mic sprijin din partea fundației unui cunoscut artist român, dar cam atât. Mama îi este alături și încearcă să o facă să devină vizibilă, așa cum știe ea și cum poate. Faptul că a reuşit să o însoțească pe Bianca la Londra, unde a avut loc premierea lucrării ei înseamnă enorm. Pentru ea este o mare realizare că fiica ei a ajuns la Londra și a câștigat acest premiu care o validează drept o tânără pictoriță cu perspective reale. „Tehnica sa este impresionantă, iar felul în care transmite, prin artă, o idee, este minunat! Operele ei au impresionat pe toată lumea, inclusiv pe marele critic de artă Doina Păuleanu“, scrie site-ul artbyfuego.ro.



12