„Oamenii Timpului“ ajung, sâmbătă, la Sibiu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Oamenii Timpului“ ajung, sâmbătă, la Sibiu

Cultură 23 Septembrie 2016 / 16:50 649 accesări

Colocviile „Oamenii Timpului”, care au debutat pe 15 septembrie, la Cazinoul din Constanța, cu dezbaterea „Patrimoniul regal la Marea Neagră”, își continuă drumul din țară, la Sibiu, după întâlnirea de la Cluj-Napoca, unde în prim-plan s-a aflat „Multiculturalismul. O abordare europeană în Transilvania”.

„Oamenii Timpului“ ajung la Sibiu, sâmbătă, unde de la ora 16.00, în Sala Senatului Universității „Lucian Blaga”, va avea loc dezbaterea „Educația, Proiect de țară”. La eveniment vor participa preotul Constantin Necula, secretarul de stat prof. univ. dr. Daniel Șandru, coordonator al Departamentului Centenar și director onorific al revistei de cultură contemporană „Timpul“, precum și scriitorul și criticul Radu Vancu. Alături de ei sunt așteptate personalități ale vieții culturale, cadre didactice, reprezentanți ai administrației publice, dar și elevi, studenți sau membri ai asociațiilor care îi reprezintă pe aceștia. „Scopul întâlnirii este de a încerca fixarea fundamentelor unei discuții macro despre ce reprezintă educația într-o societate, care sunt coordonatele ei actuale și pe ce piloni ar putea să se sprijine evoluția sistemului educațional din România”, spun organizatorii campaniei „Oamenii Timpului”.

„Se vorbește în aceste zile insistent despre construcția unui nou proiect de țară. Din punctul meu de vedere, singurul proiect de țară care ne poate scoate din blocajul social și politic în care ne aflăm este educația. Vom încerca, în discuția din cadrul Colocviilor „Oamenii Timpului”, să găsim punctele de articulație fundamentale ale acestui proiect, enunțate nu în abstract, ci cât mai concret posibil”, a declarat Radu Vancu, membru al Juriului Național „Oamenii Timpului”, la categoria Literatură.

După cum a precizat managerul regional pentru Sibiu al Campaniei, Vlad Pojoga, dezbaterea „Educația. Proiect de țară”, găzduită de Universitatea „Lucian Blaga”, vine „ca o consecință a unei nevoi de dialog între membrii societății, pentru că educația este unul dintre procesele în care absolut toți membrii unei comunități sunt implicați, într-o modalitate sau alta, într-un moment sau altul, iar „Oamenii Timpului” își asumă astfel facilitarea acestui dialog”.

Citește și:

„Biografia lui Enescu trebuie neapărat și urgent rescrisă”

„Oamenii Timpului“ au redeschis Cazinoul din Constanța

Cazinoul din Constanţa se (re)deschide joi!

Cazinoul se redeschide pentru o zi!

„Oamenii Timpului“ 2016, în etapa nominalizărilor online

Constănțenii sunt invitați să-i nominalizeze pe „Oamenii Timpului“ lor

Campania „Oamenii Timpului” se lansează la Constanța

Constănțenii sunt invitați să nominalizeze „Oamenii Timpului“!



12