Oferta educațională a Forțelor Navale, prezentată pe faleza din Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Oferta educațională a Forțelor Navale, prezentată pe faleza din Constanța

Eveniment 03 August 2018 / 19:42 606 accesări

Ofițer sau maistru militar de marină? Soldat profesionist în Forțele Navale sau elev la colegiul național militar? Patru instituții de învățământ militar de marină își vor prezenta luni, 6 august, de la ora 18.00, pe faleza din fața Comandamentului Flotei, ofertele educaționale și pașii pe care trebuie să-i urmeze persoanele dornice să facă parte din marea familie a Forțelor Navale.

Reprezentanții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, Școlii de Aplicație a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” și, în premieră, cei ai Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” vor oferi publicului informații detaliate despre modalitățile de acces în sistemul militar de învățământ, precum și despre oportunitățile de dezvoltare personală și de specializare profesională în numeroase domenii de activitate ale Forțelor Navale Române.

Ziua Învățământului de Marină, eveniment înscris în seria manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei Române, susține campania desfășurată de Ministerul Apărării Naționale „Țintește sus! Fii cel mai bun!”, care promovează profesia militară, o profesie stabilă pe piața muncii.

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” este instituția de învățământ superior din Dobrogea cu cea mai lungă tradiție (peste 145 de ani) și oferă programe acreditate de licență și masterat pentru studii universitare în domeniul maritim, fluvial și portuar.

Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale este o instituţie de învăţământ militar postliceal, și formează personalul tehnic, care deserveşte tehnica de la bordul navelor militare ale Forţelor Navale.

Școala de Aplicație a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” asigură formarea profesională a soldaţilor şi gradaţilor, iar modulul de pregătire durează patru luni.

Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza”, înființat de curând la Constanţa, își va deschide porțile din această toamnă și va asigura o resursă umană importantă pentru instituțiile militare de învățământ.



12