Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Constantinescu, s-a numărat, ieri, alături de familia sa, printre clienţii Târgului de Paşte organizat la Pavilionul Expoziţional, situat la intrarea în staţiunea Mamaia. După ce a vizitat toate standurile comercianţilor, stând de vorbă cu aceştia şi felicitându-i pentru efortul de a fi prezenţi la aceast târg de primăvară, Nicuşor Constantinescu nu a ezitat să cumpere câte ceva de la târg, de la produse specifice Sărbătorii Pascale, la produse alimentare tradiţionale maramureşene. Cu această ocazie, Constantinescu a declarat că îi invită pe constănţeni la Târgul de Paşte, pentru că au ce vedea. „Aşa cum i-am obişnuit pe constănţeni, am organizat un târg unde sunt expuse produse tradiţionale româneşti”, a spus Constantinescu. La rândul lor, comercianţii au declarat că sunt încântaţi de organizarea acestui târg, care se bucură de o prezenţă considerabilă a constănţenilor. La unul din standuri, localnicii pot găsi cârnaţi, şunculiţă ţărănească crudă şi afumată, piept cu şoric afumat, care mai întâi a fost fiert, apoi uscat şi afumat. Mai sunt cârnaţi tradiţionali, băgaţi mai întîi la fum cald şi apoi la fum rece, ei putând fi consumaţi cruzi, cârnaţi preparaţi din porc şi vită, tobă afumată şi neafumată, muşchi afumat din carne de porc, caltaboş şi ciolane de porc. Produsele sunt oferite de familia Grigor, venită la târg tocmai de la Sighetu Marmaţiei. Comerciantul din Maramureş a explicat că toate produsele sunt preparate în casă, iar vremea rece din zona de nord a ţării este un factor important pentru păstrarea produselor din carne în bune condiţii. „Cel mai bun conservant pentru astfel de preparate din carne este fumul. Folosim doar fum produs din lemn de fag. Afumăm produsele cu grijă, doar câte puţin, nu dintr-o dată, pentru că altfel se acresc produsele”, a mai spus producătorul. De asemenea, la târg sunt prezenţi şi crescători de miei din judeţ, care vând kilogramul de carcasă de miel la 19 lei, iar mielul viu, la 14 lei/kilogram. Târgul este deschis până pe 2 aprilie inclusiv.