Ofiţer de la Frontieră, desemnat poliţistul anului după ce a refuzat 80.000 de euro mită

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ofiţer de la Frontieră, desemnat poliţistul anului după ce a refuzat 80.000 de euro mită

Eveniment 25 Iulie 2015 / 00:00 856 accesări

Un ofiţer al Poliţiei de Frontieră a fost desemnat, vineri, poliţistul anului 2015, după a refuzat 80.000 de euro mită, în timp ce un agent a primit aceeaşi distincţie, după ce a demascat o grupare de traficanţi de ţigări din care făceau parte inclusiv poliţişti de frontieră basarabeni. Cei doi poliţişti de frontieră au fost premiaţi de ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, în cadrul ceremoniei organizate vineri, cu ocazia Zilei Poliţiei de Frontieră, instituție care a împlinit 151 de ani de la înfiinţare.

OFIŢER CA-N FILME La categoria ofiţeri, premiul a fost acordat comisarului-şef Gheorghe Daniel Nistor, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei. Povestea începe anul trecut, în luna decembrie, când polițistul a fost sunat de către un bărbat care i-a cerut să-l ajute să aducă în România ţigări din Ucraina şi să îi spună când şi prin ce zonă ar putea să introducă ţigările în ţară. Marfa urma să fie transportată de un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi ucraineană, care urma să-i ofere poliţistului câte 5.000 de euro la fiecare transport. Ţigările urmau să fie aduse în România aproape zilnic, timp de o lună, ofiţerul urmând să încaseze aproximativ 80.000 euro. Acesta şi-a informat superiorii, iar contrabandiştii au fost prinşi în flagrant în urma unei acţiuni în timpul căreia s-au tras inclusiv mai multe focuri de armă.

LA CEALALTĂ GRANIŢĂ... La categoria agenţi, poliţistul anului a fost ales Neculai Paţa, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi. Acesta a fost premiat după ce, în noiembrie 2014, a fost contactat de doi cetăţeni basarabeni, care i-au propus să-i ajute să introducă în România, peste râul Prut, mai multe transporturi de ţigări. Agentul a formulat un denunţ, iar pentru destructurarea grupării a fost organizată o acţiune comună de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi şi Centrul Naţional Anticorupţie din cadrul Procuraturii din Republica Moldova. La începutul lunii mai, agentul a participat la acţiunea de prindere în flagrant a contrabandiştilor şi s-a întâlnit cu unul dintre aceştia. Pentru prinderea suspectului, au fost trase zece focuri de armă, în timp ce pe teritoriul Republicii Moldova au fost organizate percheziţii domiciliare în urma cărora au mai fost reţinute cinci persoane, printre care şi doi poliţişti de frontieră moldoveni.



12