Olanda ameninţă cu sancţiuni financiare ţările care nu contribuie la soluţionarea problemei imigranţilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Olanda ameninţă cu sancţiuni financiare ţările care nu contribuie la soluţionarea problemei imigranţilor

Externe 08 Decembrie 2015 / 16:30 524 accesări

Miniștrii de Interne din Franța și Germania, Bernard Cazeneuve și Thomas de Maiziere, au adresat o scrisoare comună Comisiei Europene, în care se declară „ferm convinși” că fluxul de imigranți în Europa „trebuie redus”, transmite AFP. Cei doi miniștri au respins în același timp „foarte ferm orice confuzie între teroriști și imigranți”, făcând totodată apel la „găsirea unui răspuns comun pentru criza refugiaților”. În aceeași scrisoare comună, datată 3 decembrie, Bernard Cazeneuve și Thomas de Maiziere pledează pentru „întărirea substanțială” a rolului și operațiunilor Frontex, agenția europeană de coordonare și supraveghere a frontierelor. Thomas de Maiziere anunța luni, într-o conferință de presă, că în jur de 950.000 de solicitanți de azil au fost înregistrați în Germania în intervalul ianuarie - noiembrie 2015. În ceea ce privește Franța, această țară a fost afectată într-o mică măsură de afluxul de imigranți de la porțile UE, dar problema este sensibilă în nord, ca urmare a situației din portul Calais. Mii de imigranți care încearcă să ajungă în Anglia se află de luni de zile într-o tabără din apropierea acestui oraș, unde trăiesc în condiții extrem de precare.

În ce priveşte Olanda, premierul Mark Rutte vrea să impună penalităţi financiare statelor membre UE care se opun redistribuirii solicitanţilor de azil în UE, potrivit ziarului olandez „Trouw“, citat de site-ul NlTimes.nl. Rutte a declarat luni, într-o dezbatere în Parlament, că este „deranjat”, de o vreme, de „ţări care nu contribuie la soluţionarea problemei” şi că intenţionează să schimbe acest lucru.

MAI PUŢINE FONDURI Coaliţia de guvernare vrea ca statele membre UE care se opun acestei redistribuiri a azilanţilor să primească mai puţine fonduri pentru infrastructură şi dezvoltare. Însă Rutte a recunoscut că ameninţarea sa nu poate deveni realitate pe termen scurt, având în vedere că bugetul UE până în 2020 a fost, în mare măsură, deja stabilit. Modificări importante în structura fondurilor alocate infrastructurii sunt posibile numai dacă sunt de acord toate statele membre, ceea ce este puţin probabil. Dar premierul olandez a ameninţat că va analiza orice posibile tăieri de fonduri. În măsura în care Olanda urmează să deţină preşedinţia Uniunii Europene în prima jumătate a anului viitor, aceste măsuri ar putea să fie impuse mai uşor, comentează site-ul.

Taguri articol


12