Florian Pittiş va fi omagiat, luni, în ziua când ar fi împlinit 67 de ani, în cadrul unui eveniment care se va desfăşura în capitală, sub titulatura „Oameni, pietre, oameni, sori\". Manifestarea este organizată de Primăria Sectorului 2, la Centrul pentru Activităţi Recreative şi Inovare Ocupaţională şi va începe de la ora 17.00.
Omagiul adus lui Florian Pittiş este iniţiat de asociaţiile „Prietenii lui Panait Istrati\" din România şi Franţa, printre invitaţi numărându-se actorii Irina Petrescu, Emilia Popescu şi Marcel Iureş.
Unul dintre personajele pe care regretatul Florian Pittiş le-a interpretat la radio a fost scriitorul Panait Istrati. În calitate de regizor, Florian Pittiş l-a readus pe Istrati în actualitate, într-un spectacol prezentat la Sala Radio şi realizat în 1992, cu studenţii săi de la Academia de Teatru şi Film.
Luni, la evenimentul omagial, vor putea fi ascultate, în avanpremieră, secvenţe din montajul „Oameni, pietre, oameni, sori\", emisiune din ciclul biografii, memorii, a cărei premieră este programată în luna noiembrie, coordonatorul proiectului fiind Magda Duţu.
Florian Pittiş s-a născut în 4 octombrie 1943 şi a murit pe 5 august 2007. De-a lungul carierei sale, el a fost Alencon din „Elisabeta I\", de Paul Foster, Alioşka din „Azilul de noapte\", de Maxim Gorki, Edmund şi Jamie din „Lungul drum al zilei către noapte\", de Eugene O\'Neill şi Ariel din „Furtuna\", de William Shakespeare, toate în regia lui Liviu Ciulei. De asemenea, a jucat în celebrul „Hamlet\", al lui Alexandru Tocilescu, care a avut premiera în 1985. A regizat el însuşi, pe scena Bulandrei, spectacole apreciate de public.
În 1992, Pittiş a fondat trupa Pasărea Colibri, împreună cu Mircea Baniciu, Mircea Vintilă şi Vlady Cnejevici. A rămas în formaţie până în 2000, când i-a luat locul Marius Baţu. A fost, însă, în permanenţă, o prezenţă activă în lumea muzicii, prin emisiuni la radio şi televiziune, articole în ziare, prezentări de concerte, colaborări pe diferite discuri.