Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, reducerea consumului de sare la mai puțin de cinci grame pe zi pentru adulți, pentru a preveni creșterea tensiunii arteriale, bolile de inimă și accidentul vascular cerebral. ”Recomandarea este pentru o doză și mai mică pentru copii, în funcție de nevoile lor de energie”, a declarat Poonam Khetrapal Singh, director regional al OMS pentru Asia de Sud-Est, citat de thehealthsite.com. Conform acestuia, aproximativ 2,5 milioane de decese ar putea fi prevenite în fiecare an prin simpla reducere a aportului de sare la nivelul recomandat. Este vorba despre raportul cost-eficiență în sănătatea publică, care are nevoie doar de mai multă conștientizare și de o abordare multisectorială la care toată lumea trebuie să contribuie, a explicat Singh. OMS sprijină guvernele să pună în aplicare planul de acțiune global pentru reducerea bolilor netransmisibile, care cuprinde nouă obiective, inclusiv unul pentru reducerea aportului de sare cu 30% până în anul 2025. Guvernele trebuie să joace un rol critic și trebuie să contribuie la conștientizare, precum și să dezvolte politici care să permită populației să consume cantități adecvate de alimente sănătoase și sigure, cu conținut redus de sare, a adăugat ea. Industria alimentară trebuie să fie angajată în reducerea conținutului de sare și să ofere opțiuni de alimente sănătoase, a spus Singh.