Anchetatori ONU au acuzat atât forţele guvernamentale libiene, cât şi rebelii, de crime de război în conflictul care durează de circa trei luni. Potrivit experţilor în drepturile omului, există dovezi de infracţiuni, precum crime şi tortură, care sugerează că liderul libian, Muammar Gaddafi, se află în spatele lor. Misiunea ONU a afirmat că şi forţele de opoziţie sunt vinovate de abuzuri care pot reprezenta crime de război, deşi acestea nu sunt la fel de numeroase. Raportul ONU, dat publicităţii miercuri, la Geneva, a fost realizat de trei experţi în drepturile omului, care au mers în Libia şi s-au întâlnit cu reprezentanţi ai ambelor părţi implicate în conflict, precum şi cu organizaţii pentru drepturile omului, medici şi familiile persoanelor arestate. Ei şi-au exprimat preocuparea în legătură cu presupuse acte de tortură şi rele tratamente comise de rebelii libieni, în special vizând muncitori imigranţi. Raportul va fi dezbătut luni, la Consiliul ONU pentru drepturile omului, la Geneva.
Un atentat cu explozibil a fost comis miercuri seara, în parcarea exterioară a unuia dintre cele mai mari hoteluri din Benghazi, fieful rebelilor din estul Libiei, aparent fără a face victime. Două maşini staţionate în parcarea hotelului Tibesti, unde sunt cazaţi în mod obişnuit diplomaţi, jurnalişti şi oficiali rebeli, au fost distruse de explozie, care a provocat un nor de fum negru în centrul oraşului. O bombă a explodat într-o primă maşină, iar unda de şoc a atins-o şi pe cea parcată alături. La scurt timp după explozie, circa 500 de persoane au alergat spre locul deflagraţiei, agitând drapele în culorile roşu, negru şi verde ale rebeliunii libiene şi scandând ”Libia liberă”. Ieri dimineaţă, explozii au fost auzite la Tripoli, iar aeronave au survolat oraşul. NATO desfăşoară raiduri regulate în capitala libiană.
Copiii din Misrata au fost filmaţi în cadrul unui reportaj CNN în timp ce se joacă pe tancurile abandonate de forţele guvernamentale. Imaginile îi arată pe copii jucându-se chiar pe tancurile care le-au atacat locuinţele şi i-au forţat să stea închişi timp de câteva săptămâni, în timp ce părinţii lor îi privesc şi nu par să realizeze impactul pe care această joacă l-ar putea avea asupra copiilor. ”Nu ne trimiteţi lapte pentru copii! Noi vrem arme pentru revoluţionari!”, strigă o fetiţă în vârstă de 6 ani, urcată pe unul dintre tancuri şi clar instruită de adulţi să facă aceste afirmaţii. Copiii nu par să se teamă de armele pe care forţele lui Gaddafi le-au folosit pentru a le distruge oraşul. Părinţii spun că atunci când văd copiii jucându-se pe tancuri se gândesc că vremurile de pace au început.