Operă, în debutul sezonului teatral 2012-2013

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
TNOB „Oleg Danovski” „Elixirul dragostei”

Operă, în debutul sezonului teatral 2012-2013

Cultură 08 Septembrie 2012 / 00:00 462 accesări

Constănţenii revin, din această sâmbătă, în sala de spectacole a Teatrului Naţional de Operă şi Balet (TNOB) „Oleg Danovski”, unde, de la ora 19.00, se deschide oficial stagiunea 2012-2013. Primul spectacol al noului sezon teatral este una dintre cele mai faimoase opere italiene, „Elixirul dragostei”, pe muzica lui Gaetano Donizetti. Biletele, la preţuri cuprinse între 15 şi 25 de lei, se pot achiziţiona şi astăzi, de către cei interesaţi, de la agenţia teatrului.

Spectacolul îi readuce în atenţia melomanilor de la malul mării pe unii dintre cei mai apreciaţi interpreţi lirici ai scenei constănţene, în roluri solistice: Mădălina Sandu, Doru Iftene, Marius Eftimie, Cătălin Ţoropoc şi Mihaela Ionescu. De asemenea, orchestra simfonică a teatrului va fi condusă de apreciatul dirijor Radu Ciorei.

Opera în două acte „Elixirul dragostei” - „L’elisir d’amore”, în italiană - compusă de Gaetano Donizetti, pe un libret de Felice Romani, a avut premiera la data de 2 mai 1832, la „Teatro Cannobiana” din Milano. În capodopera celebrului compozitor italian se regăseşte perla ariilor, „Una furtiva lacrima”, fragment abordat, de-a lungul timpului, de mari cântăreţi de operă ai lumii printre care şi regretatul Luciano Pavarotti.



12