Opoziţia cere revocarea lui Dragnea de la conducerea Camerei Deputaților

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
CRIZĂ POLITICĂ

Opoziţia cere revocarea lui Dragnea de la conducerea Camerei Deputaților

Florin Iordache: Cererea de revocare nu este regulamentară, inițiatorii având deficiențe de înțelegere a regulamentului
Politică 05 Decembrie 2018 / 10:59 6459 accesări
Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache

Prim-vicepreşedintele PNL, deputatul Raluca Turcan, a cerut, miercuri dimineaţă, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, revocarea lui Liviu Dragnea de la conducerea acestui for legislativ. De asemenea, ea a cerut şi revocarea lui Florin Iordache din funcţia de vicepreşedinte.

”Astăzi (miercuri - n.r.) vă solicităm ca pe ordinea de zi de plen două solicitări de revocare a dlui. vicepreşedinte Florin Iordache şi a dlui. preşedinte al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. De asemenea, prima solicitare pe care v-o fac şi vă rog să ţineţi cont de succesiunea solicitărilor de procedură şi în felul acesta să le supuneţi votului”, a cerut Raluca Turcan, deputat PNL.

Ea a mai solicitat ca şedinţa de plen să fie condusă de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Marilen - Gabriel Pirtea (PNL), nu de Florin Iordache.

”Există suspiciunea că dvs. vă mai menţineţi la putere prin fraudă şi sunteţi predispuşi la încălcarea regulamentului. De asemenea, vă supun votului propunerea ca votul astăzi să fie cu mână ridicată, întrucât am avut număroase dovezi că sistemele electorinice votează la dispoziţia conducerii Camerei Deputaţilor. Nu avem încredere în modul în care veţi utiliza sistemele electronice”, a conchis Turcan.

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, a afirmat, miercuri, că cererea opoziției privind revocarea din funcție a președintelui și a unui vicepreședinte, respectiv a lui Liviu Dragnea și a sa, nu este regulamentară, acuzând iniţiatorii de deficienţe în a înţelege regulamentul.

”Asta însemană să citeşti şi să citeşti pe aşa cum îi convine atunci când ai deficienţe în a înţelege un regulament şi din respect pentru dvs. vorbesc de la acest microfon. (...) Pentru a putea să fie introdus un proiect pe ordinea de zi, trebuia, potrivit art. 69 alin. 3, ca liderii de grup, cu unanimiatate de vot, să fie de acord cu introducerea acestui proiect pe ordinea de zi. (..) Atunci când se solicită în BP revocarea preşedintelui CD, preşedintele Camerei la acel moment, cât şi conducerea plenului votează conducerea camerei unui vicepreşedinte”, a spus în plen Florin Iordache.

”Dacă eraţi atenţi la art. 26 se spune foarte clar cine numeşte şi cine poate revoca. Dacă pentru sancţionarea preşedintelui se poate discuta întâi în Biroul Permanent, dvs aţi solicitat revocarea unui vicepreşedinte şi al unui preşedinte direct din plenul Camerei. (...) Voi conduce în continuare (şedinţa). Voi invita liderii de grup să avem o consultare. În niciun caz nu voi supune la vot pentru că preşedintele Camerei are obligaţia să respecte regulamentul.Citiţi şi apoi discutăm”, a mai spus Iordache.

Tomac: Fac apel la bărbăţia liderilor din PSD să nu fugă de vot

Liderul PMP, Eugen Tomac, a făcut apel, miercuri, în şedinţa de plen, la ”bărbăţia” parlamentarilor PSD să nu blocheze solicitarea opoziţiei de revocare din funcţie a preşedintelui Liviu Dragnea şli a vicepreşedintelui Florin Iordache şi să o supună votului, deoarece ”plenul e suveran”.

”Vă propunem, aşa cum a invocat şi dl Suciu, la bărbăţia din PSD. (...) Vreau să vă supun atenţiei un lucru important. Când nu v-a convenit aţi intors voul în plen de câte ori aţi vrut până când a iesit cum v-a interesat. Fac apel la bărbăţia liderilor din PSD să nu fugiţi de vot şi să supuneţi acum în plen. Plenul este suveran şi poate accepta acum sau nu revocarea dlui. Iordache din funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Doi, solicit ca pe ordinea de zi să fie introdusă şi supusă votului în plen revocarea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. Vă rog să supuneţi la vot”, a cerut şi liderul PMP, Eugen Tomac.

Gigel Ştirbu: În Egiptul Antic, faraonul era îngropat cu slugile. Aveţi o dublă măsură faţă de 2012

Deputatul PNL Gigel Ştirbu a declarat miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor unde se discută revocarea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, că PSD are o dublă măsură faţă de 2012, atunci când a fost înlocuită Roberta Anastase.

"Am stat pe gânduri să mă hotărăsc dacă să vorbesc sau nu. Domnule Nicolicea şi domnule Iordache, în Egiptul Antic, faraonul era îngropat cu slugile sale. De aceea vă spun că ce se întâmplă azi aici e o prefaţă a ceea ce se va întâmpla. Nu puteţi, oricât aţi dori să evitaţi inevitabilul. Dl preşedinte de şedinţă: Aţi fost de acord cu scrisoarea adresată PNL şi PSD majorităţii de atunci, în 2012? Ca deputat aţi fost de acord? Dl. Nicolicea, aţi fost de acord? Ce s-a întâmplat în 2012 până azi? Vă spun eu: Dragnea a ajuns preşedinte de Cameră şi premierul acestei ţări. Sunteţi prea tânăr să fiţi îmbătrânit în rele", a declarat Gigel Ştirbu.

Robert Turcescu (PMP): Fie roata şi pătrată, tot se-nvârte ea odată. Dragnea, absent de la plenuri

Deputatul PNL Robert Turcescu a acuzat, în plenul în care se discută dacă se va supune la vot revocarea lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, faptul că acesta a absentat de la jumătate din şedinţele de plen şi de la toate şedinţele Comisiei de Administraţie.

"Dragnea absentase la mai mult de jumătate din şedintele Camerei Deputaţilor. Dacă aţi fi avut un angajat, domnule Iordache, precum Dragnea, şi ar fi lipsit de la servicu, îl dădeaţi afară în secunda 3. Dragnea nu are ce să caute în Camera Deputaţilor. În Comisia de Administraţie unde e membru, Dragnea nu a călcat nici măcar odată. Invocaţi regulamentul, dl Iordache, vă invit la o dezbatere clară să veniţi şi să prezentanţi unde scrie că nu supuneţi la vot cererea plenului. Fără să vă ameninţ, vă aduc aminte o vorbă românească: fie roata şi pătrată, tot se-nvârte ea odată",a declarat Robert Turcescu, deputat PMP.



12