Din păcate, nu devenim mai înțelepți cu înaintarea în vârsta, ci din contră, pierdem din ea cu fiecare an ce trece. Cercetătorii au aflat însă că există diverse metode prin care putem opri declinul minţii.
Să vedem care sunt cele 7 metode, prin care ne putem bucura de o minte ageră și la bătrânețe:
1. Întărește nivelul de vitamina D
Studiile arată că persoanele care au deficit de Vitamina D, sunt mai predispuse să dezvolte demență. Astfel, este recomandat să consumați alimente bogate în vitamina D, precum pește, ulei de măsline sau iaurt.
2. Acizi grași omega 3
Acizii grași, Omega 3 sunt vitali pentru dezvoltarea sănătății cerebrale. Cercetătorii au demonstrat faptul că Omega 3 poate trata simptomele etapelor incipiente de demență și susțin sănătatea cerebrală. Consumați spanac, nuci sau semințe de chia.
3. Verdețuri
Acestea au un efect benefic asupra funcției cognitive. Consumați spanac, varză de Bruxelles sau urzici.
4. Somnul odihitor
Există numeroase studii care pun demența pe seama somnului inadecvat. Dormiți cel puțin 7 ore pe noapte și stabiliți-vă un orar clar al somnului!
5. Tratați inflamațiile
Inflamațiile cronice afectează organismul și, mai ales, creierul! Tratați inflamațiile și preveniți-le printr-un consum de acizi grași omega 3, probiotice, zarzavaturi, nuci, ulei de măsline!
6. Exerciții fizice
Exercițiile fizice ajută la buna funcționare a circulației sangvine, bineînțeles atât de necesară în menținerea sănătății mentale.
7. Activitatea mentală
Cercetătorii au demonstrat faptul că stimularea cerebrală previne deteriorarea cognitivă. Faceți puzzle-uri, citiți cărți și comunicați cât mai mult!