Cele mai îndrăgite ore ale elevilor constănţeni sunt, cu siguranţă, cele de teatru. Succesul lor nu se datorează doar faptului că se regăsesc în afara programelor şcolare, ci şi iniţiativei lăudabile a actorului Teatrului de Stat, Liviu Manolache. Periplul cultural-educativ al slujitorilor muzei Thalia continuă, astăzi şi mâine, la Şcoala nr. 28, unde cei cinci actori, Liviu Manolache, Luiza Sarivan, Bogdan Bucătaru, Andrei Cantaragiu şi Florentin Roman, sunt invitaţi să susţină patru reprezentaţii.
Într-o atmosferă relaxată, în care copiii sunt invitaţi să ia atitudine şi să-şi expună punctul de vedere, vor fi propuse „spre dezbatere” creaţiile atât de actuale ale marelui Caragiale: „Mitică”, „Amicii”, „CFR”, „Căldură Mare” şi „Justiţie”.
Demersul educativ al actorilor de la malul mării se bucură de un imens succes în rândul adolescenţilor constănţeni. Dovadă sunt cele patru invitaţii pe care artiştii le-au onorat la Liceul Teoretic „Traian”. Reacţiile pozitive ale elevilor la întâlnirea cu lumea şi personajele lui Nea Iancu sunt peste aşteptările actorilor. Unul dintre efectele pozitive şi vizibile ale acestui proiect este acela că tinerii sunt dornici să vină şi în sala de spectacole a Teatrului de Stat, pentru a-i vedea pe actori jucând pe o scenă profesionistă.
Proiectul „Ora de teatru”, iniţiat de actorul Liviu Manolache, cu sprijinul conducerii Teatrului de Stat, este o premieră absolută pentru judeţul Constanţa, dar şi pentru România. Ca urmare a succesului de care se bucură în rândul elevilor adolescenţi, din toamnă, „Momentelor şi schiţelor” lui Caragiale li se vor putea adăuga şi „Cânticelele comice” ale lui Alecsandri.