Ora Pământului 2019, marcată în centrele de plasament din Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Comunicat de presă

Ora Pământului 2019, marcată în centrele de plasament din Constanța

Social 28 Martie 2019 / 16:40 988 accesări

Copiii din cinci centre de plasament din județul Constanța vor sărbători Ora Pământului, un eveniment global ce marchează nevoia de implicare a oamenilor în protejarea mediului înconjurător, în condițiile în care poluarea ne afectează pe noi toți și poate avea consecințe grave în viitorul apropiat. Evenimentul este inițiat de Răzvan Iancu, coordonatorul voluntar al programelor „Mână cu Mână“ și „Copii cu Viitor“, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.

Astfel, pe data de 30 martie 2019, între orele 20:30 si 21:30, se vor stinge cât mai multe lumini în mod simbolic și copiii vor avea, pe cât posibil, activități care nu necesită consum de energie electrică în Centrele de Plasament „Antonio“, „Micul Rotterdam“, „Delfinul“, „Ovidiu“ și Centrul de Primire a Copiilor în Regim de Urgență. Din motive de siguranță, în centrele de plasament nu se poate organiza evenimentul așa cum se poate marca în locuințele personale, însă toată ziua de sâmbătă, 30 martie, copiii vor fi încurajați să aibă activități care să necesite cât mai puțin consum de curent electric. O acțiune aparte, inclusiv cu implicarea voluntarilor, este pregătită la Centrul de Plasament „Micul Rotterdam“, unde programul include câteva dintre jocurile copilăriei precum „Statuile“, „Umbre pe perete“, „Limbo luminos“ pe melodii cântate de copii, dar și povești imaginate de ei și alte surprize.Vor fi utilizate inclusiv corzi de sărit și cercuri hula hoop, toate luminate cu leduri integrate.

În toate centrele amintite se vor aprinde lanterne, lămpi cu baterii, lasere, se vor spune povești, se va discuta pe diverse subiecte, se vor alege diverse jocuri și activități în funcție de vârsta copiilor. Educatorii din centre vor primi un material suport pe care să îl prezinte copiilor cu privire la Ora Pământului, poluarea mediului înconjurător și consecințele implicite, dar și fapte concrete pe care le putem face pentru a ajuta planeta. Cei mici vor fi provocați să vină cu idei ce pot fi aplicate de comunitate și de ei înșiși pentru reducerea poluării și protejarea mediului. Mai mult, o grupă de copii de la Centrul de Plasament „Antonio“ va participa, de Ora Pământului, și la acțiunea organizată de Mare Nostrum, intitulată „Cine n-are verde, pierde!“, în Parcul Arheologic din Constanța. „În calitatea lor de generație responsabilă, pe viitor, pentru <a prelua planeta>, considerăm că este benefic să implicăm copiii în mișcarea Ora Pământului, o acțiune globală care poate fi văzută prin ochii lor drept un joc distractiv, o oră pe întuneric cu activități de grup. În același timp, vom avea grijă să le explicăm despre importanța protejării mediului înconjurător și reducerea poluării, despre modul în care fiecare dintre noi poate contribui, prin gesturi mici, la rezultate mărețe în domeniu“, explică Mihaela Ristea, directorul executiv al DGASPC Constanța. Campania Ora Pământului în centrele de plasament va fi o primă acțiune legată de noul program „Copii cu Viitor“, în curs de pregătire ca parteneriat public-privat, dedicat copiilor vulnerabili din județul Constanța.

„Ora Pământului este o acțiune simbolică, pretextul perfect pentru a-i implica pe copii, prin joacă, în înțelegerea necesităților cu privire la folosirea responsabilă a resurselor, fără a se face risipă, cu avantaje atât economice, cât mai ales pentru natură. Probabil, este acțiunea ideală prin care să anticipăm Copii cu Viitor, un program amplu pe care îl vom prezenta în curând comunității. Nu există viitor fără natură; viitorul copiilor are nevoie inclusiv de un mediu curat și de orașe în care să fie plăcut și sănătos să trăiești", a precizat Răzvan Iancu, coordonator al campaniei Mână cu Mână și al programului Copii cu Viitor, ce urmează să fie lansat în colaborare cu DGASPC Constanța.

Taguri articol


12