OUG 131/2006, cunoscută drept Ordonanţa DIICOT, potrivit căreia procurorii au acces la corespondenţa electronică şi supravegherea conturilor bancare fără aprobare judecătorească, a fost discutată miercuri în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, deputaţii aprobînd suspendarea aplicării acesteia pînă la aprobarea sau respingerea în plenul Parlamentului. Iniţiativa legislativă avizată este a deputatului PRM Lucian Bolcaş, care şi-a motivat solicitarea spunînd că, potrivit legislaţiei, orice intervenţie asupra drepturilor cetăţeneşti se poate face doar prin lege. Avizul a fost dat cu 11 voturi "pentru" şi patru “împotrivă". Singurii care s-au opus iniţiativei legislative au fost patru deputaţi PD, care au criticat suspendarea Ordonanţei DIICOT. "Este dramatic că ea funcţionează deja de o lună şi ceva şi s-au făcut urmăriri penale care s-au făcut degeaba, s-au făcut dosare care trebuie duse inapoi", a declarat deputatul PD Augustin Zegrean.
În schimb, deputatul PSD Florin Iordache a explicat că membrii Comisiei juridice au considerat ca ordonanţa a suscitat mari controverse şi că deja există numeroase propuneri de modificare a ei: "Este posibil să fie modificată în Parlament, pentru a nu da puteri discreţionare DIICOT şi ea trebuie suspendată pentru a nu-şi produce efectele pînă cînd este dezbătută de Camera Deputaţilor şi de Senat".
Conform lui Iordache, propunerea legislativa de suspendare a Ordonanţei DIICOT urmează să fie dezbătută în procedură de urgenţă, săptămîna viitoare, de plenul Camerei Deputaţilor, iar de Senat, în următoarea săptămînă, asfel încat să intre în vigoare peste două săptămîni. Pînă să intre pe ordinea de zi a aleşilor, ordonanţa poate să nu mai producă efecte dacă iniţiativa legislativă a deputatului PRM va fi adoptată de cele două Camere ale Parlamentului.