Organizatorii festivalurilor de la Mamaia caută concurenţi talentaţi prin ţară

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Organizatorii festivalurilor de la Mamaia caută concurenţi talentaţi prin ţară

Monden 10 Mai 2008 / 00:00 691 accesări

Cele mai aşteptate evenimente muzicale ale verii, Festivalul Naţional de Muzică Uşoară Mamaia şi Festivalul Naţional al Cîntecului şi Dansului Popular Românesc, vor avea loc, anul acesta, în perioada 18 - 24 august şi, respectiv, 25 - 31 august. Cele două festivaluri sînt organizate de Consiliul Judeţean Constanţa, producător fiind LG Media Total Group, iar partener media - Televiziunea Neptun. Cei care se ocupă de organizarea evenimentelor au pornit, deja, prin ţară, în căutarea concurenţilor. Astfel, caravanele „Mamaia caută o vedetă” şi „Folclorul la mare... căutare” merg în cîte 12 oraşe, în perioada 2 mai – 2 august, pentru a descoperi tineri talentaţi.

Prima caravană, „Mamaia caută o vedetă”, care îi are în juriu pe Mădălin Voicu (preşedinte), Viorel Gavrilă şi Luminiţa Anghel a trecut, deja, prin Iaşi (2 mai) şi Bucureşti (9 mai). Tot în luna mai, se mai organizează preselecţii la Galaţi (16 mai), Bacău (23 mai) şi Slobozia (29 mai). Se pot înscrie la secţiunea Interpretare din cadrul Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia 2008, în cadrul campaniei „Mamaia caută o vedetă”, interpreţi, solişti vocali, duete, grupuri care îndeplinesc următoarele condiţii: au împlinit vîrsta de 16 ani, dar nu au depăşit 35 ani, nu au obţinut la nicio ediţie anterioară a festivalului premiul I la Interpretare, au achitat taxa de înscriere de 50 lei, în ziua preselecţiei.

Campania „Folclorul la mare... căutare” a trecut, pînă în prezent, pe la Suceava (3 mai), urmînd ca astăzi să ajungă la Alexandria, apoi la Tulcea (17 mai), Buzău (24 mai) şi Focşani (30 mai). Preşedintele juriului este Eugenia Florea, ceilalţi doi membri urmînd să fie aleşi din fiecare localitate în parte. Pentru a participa la Campania „Folclorul la mare... căutare”, concurenţii trebuie să se prezinte în localitatea în care se organizează preselecţia cu buletinul de identitate/cartea de identitate, fiind pregătiţi să interpreteze live două piese (o doină şi o piesă ritmată). Potrivit regulamentului, există mai multe condiţii de participare la secţiunile solişti vocali şi solişti instrumentişti. Astfel, participanţii trebuie să fie laureaţi ai altor festivaluri de folclor, dar nu trebuie să fi obţinut Premiul I sau Marele Premiu la o ediţie anterioară a acestui festival. De asemenea, se pot prezenta la concurs numai interpreţi amatori, fără să fie angajaţi cu carte de muncă la un ansamblu profesionist, avînd vîrsta cuprinsă între 16 si 30 ani şi repertoriul din zona folclorică de provenienţă: o piesă culeasă de concurent, interpretată fără acompaniament orchestral (doină sau baladă) şi o piesă autentică reprezentativă din zona etnofolclorică a concurentului, interpretată cu acompaniament orchestral. Portul popular specific zonei de provenienţă a concurentului este obligatoriu, acesta fiind unul din criteriile de apreciere şi notare a interpreţilor.

Finaliştii vor fi anunţaţi pînă la data de 2 august, pe site-ul Consiliului Judeţean Constanta, www.cjc.ro.



12