Ouă umplute, pentru o masă festivă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ouă umplute, pentru o masă festivă

Culinar 03 Decembrie 2018 / 10:22 6110 accesări

Ouăle umplute sunt la mare căutare pentru a însoţi aperitivele de la o masă festivă. Sunt numai bune şi delicioase şi permit să fie ornate în fel şi chip. Totul ţine numai de imaginaţia voastră dacă le gătiţi pentru familie şi nu numai.

Gata în: 1h

Ingrediente

- 10 ouă

- 4 linguri de maioneză

- 150 g pate de pasăre

- 1 legătură de ceapă verde

- 1 legătură de pătrunjel

- un praf de sare

- piper

Mod de preparare

1. Pregătiţi-vă masa de lucru şi toate ingredientele ce vă vor fi necesare pentru rețetă.

2. Spălaţi ouăle şi puneţi-le într-un vas pe foc.

3. Fierbeţi ouăle.

4. Când ouăle sunt fierte treceţi-le printr-un jet de apă rece şi începeţi să le curăţaţi.

5. După ce aţi terminat să le decojiţi de coajă, tăiaţi ouăle în două jumătăţi.

6. Pe o farfurie aşezaţi jumătăţile de ou, iar gălbenuşurile le veţi lua şi le veţi pune în bolul unde veţi prepara umplutura.

7. Spălaţi ceapa şi pătrunjelul şi tocaţi-le mărunt.

8. Mărunţiţi gălbenuşurile peste care adăugaţi apoi pateul şi maioneza şi omogenizaţi.

9. Condimentaţi umplutura cu sare şi piper.

10. La final, în umplutură adăugaţi pătrunjelul şi ceapa, păstrând câte puţin din fiecare pentru decor.

11. Luaţi fiecare jumătate de ou şi umpleţi-le cu compoziţia obţinută anterior.

12. Aveţi grijă ca fiecare jumătate să aibă umplutura mai bombată.

13. După ce aţi terminat de umplut fiecare jumătate puteţi să le decoraţi după bunul plac şi apoi le daţi la rece.

14. A se consuma de preferinţă în stare rece.

Taguri articol


12