Ovidius de 7 ori „in love“ la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Teatrul de Stat prezintă în premieră

Ovidius de 7 ori „in love“ la Constanța

Cultură 23 Noiembrie 2017 / 16:53 1356 accesări

O piesă de teatru, pe care Teatrul de Stat Constanța o consideră o „producție excepțională“, va încheia Anul Ovidius la Constanța. „Ovidius in love. Jurnalul unui exilat îndrăgostit“, în regia lui Alexander Hausvater, dramatizează un roman al profesorului și scriitorului Marin Mincu - „Moartea la Tomis. Jurnalul lui Ovidius“. „Pentru noi, ca instituție de cultură, este o datorie morală să avem proiecte legate de Ovidius, poetul iubirilor gingașe”, a spus Daniela Dumitrescu, managerul teatrului, în cadrul unei conferințe de presă.

Ovidius imaginat de regizorul Alexander Hausvater este „un exemplu al capacităților umane de a se schimba, de a evolua, de a se transforma dintr-un om rafinat, aristocrat, care a scris despre dragoste fără să o cunoască, care a scris despre viață fără să o cunoască, și vine într-o lume numită Tomis, în care întâlnește o sălbatică absolut superbă care îl transformă în poetul geților“. „Noi venim și spunem: Ovidius este poetul nostru, nu Eminescu. Ovidius este acel suflet care, transformându-se pe sine, își transformă opera lui”, a declarat Hausvater în cadrul conferinței de presă.

Premiera „Ovidius in Love” va avea loc pe 30 noiembrie și are programate alte șase spectacole la Teatrul de Stat Constanța, în zilele de 1, 2, 7, 8, 16 şi 17 decembrie. Intrarea este liberă, dar cei care doresc să vadă spectacolul pot obține, de la casieria teatrului, invitații cu loc.

Echipa artistică implicată în proiect este formată din vârfuri ale scenei româneşti. Scenografia este concepută de Maria Miu, autoarea a peste 210 creaţii în teatru, operă, film şi televiziune, în România şi în străinătate, iar muzica este compusă de Mircea Kiraly, cunoscut de publicul larg ca membru al formaţiei „Compact”, dar şi compozitor a peste 70 de muzici originale de teatru şi a peste 120 de muzici originale de film de scurt şi lung metraj. Coregrafia este semnată de András Lóránt, un nume preferat de cei mai cunoscuţi şi apreciaţi regizori români, cât despre Lucian Moga, el este expertul în light design care va completa fericit background-ul vizual al spectacolului, având o carte de vizită apreciată superlativ de profesioniştii din teatru.

Cu ocazia acestei premiere, Teatrul de Stat Constanța va organiza și un simpozion care are rolul de a-l comemora pe profesorul Marin Mincu, trecut la cele veşnice în data de 4 decembrie, în urmă cu opt ani.



12