Artistul-fotograf Bebe Pitei, cel care a iniţiat generaţii de tineri în tainele artei surprinderii şi imortalizării imaginii cu ajutorul aparatului de fotografiat, ia atitudine prin iniţierea unei tabere fotografice ecologice, intitulată „Oxigen”, la Padina, în perioada 1-15 iulie. Prin organizarea acestei tabere de creaţie, profesorul de artă fotografică al Şcolii Populare de Arte şi Meserii (SPAM) Constanţa încearcă să tragă un semnal de alarmă asupra degradării mediului, din cauza factorului uman. Locul ales, localitatea Padina din Munţii Bucegi, nu este întâmplător. În urmă cu doi ani, artistul, însoţit de elevii săi, a fost într-o excursie de documentare la Padina, fiind neplăcut impresionat de peisajul dezolant pe care „civilizaţia urbană” şi-a lăsat amprenta.
„În munţii Bucegi, această zonă este declarată monument al naturii şi este protejată prin lege. Cu toate acestea, turiştii de weekend fac prăpăd. Vrem să strigăm revolta noastră, aşa, în stilul nostru, împotriva nepăsării, pur si simplu: ‘Ajunge, gata cu pet-urile şi cu stridentele pungi colorate cu pigmenţi cancerigeni, lăsate sau aruncate cu nepăsare şi dispreţ la întâmplare, cu reclame de produse pline ochi de E-uri”, a declarat artistul-fotograf reprezentativ al Constanţei. Prin organizarea taberei „Oxigen”, la care vor lua parte 25 de absolvenţi şi cei mai merituoşi elevi ai Şcolii Populare de Arte, Bebe Pitei doreşte să tragă atenţia publicului larg asupra degradării mediului de către unii turişti care nu respectă cele mai elementare norme de protejare: poluare fonică (manele), gunoaie lăsate la întâmplare şi mutilarea arborilor pentru grătar.
Obiectivul taberei de artă fotografică „Oxigen”, cu mesaj ecologic, care se va desfăşura în perioada 1-15 iulie, este şi acela de a realiza fotografii care să reflecte frumuseţea peisajului montan. „Vom face si fotografii de aproape şi fără filtre, cu mormane de gunoaie abandonate, cu pet-uri răsărite ca nişte flori ciudate, nepământene, pe vreo poiană unde se poate instala cortul sau cu pomi ciuntiţi... pentru grătar. Toate regăsite în weekend, pe muzica lui Guţă şi Salam. La maxim”, subliniază Bebe Pitei.
Totodată, va fi realizat şi un film documentar care va fi prezentat în preambulul expoziţiei ‚Oxigen’, ce va fi itinerată la Constanţa, Mangalia şi Bucureşti.
Cunoscutul artist fotograf nu este la prima manifestare cu mesaj ecologist. Elocvente sunt expoziţia „Salvaţi Pădurea Comorova” sau taberele de creaţie din Deltă sau de la cetatea Capidava.
Bebe Pitei este profesor la Clasa de Artă Fotografică din cadrul Şcolii Populare de Arte şi Meserii Constanţa din 2001. De-a lungul anilor, a obţinut numeroase premii I, II şi III şi menţiuni la Concursul Naţional de Arte Plastice şi Decorative din Piteşti, organizat de Ministerul Culturii şi Consiliul Judeţean Argeş. De asemenea, elevii săi s-au remarcat şi la alte competiţii de fotografie, organizate la nivel naţional.