Un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din București, arată că virusul SARS COV 2 poate rămâne pe pâinea neambalată până la 3 ore. În pandemie cea mai cumpărată pâine este cea mai ieftină, care nu are niciun ambalaj. În brutării, cei care produc și ...
Preţul pâinii ar putea să urce cu 15 - 20%, până în decembrie, influenţat de producţia de grâu din acest an, afectată, în unele zone, de vremea capricioasă, spune președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoș Frumosu - „Prețul ...
Mâncatul emoțional nu reflectă o nevoie de nutrienți a organismului, ci o nevoie de glucoză a creierului pentru că el cu asta se hrănește, spune Mihaela Bilic, medic nutriționist. Ea arată că pofta de dulce sau chiar de paste făinoase este „o chestiune care mai degrabă ține de o nevoie de ...
Românii acordă o atenție din ce în ce mai mare produselor care ajung în coșul de cumpărături din supermarketuri, motiv pentru care și producătorii se asigură că produsele și serviciile lor îndeplinesc cele mai pretențioase cerințe ale consumatorilor, mai ales în contextul ...
Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa în perioada 16 - 20 aprilie, s-au materializat prin verificări la 138 de obiective: unități procesare carne, unitate carne preparată, unități procesare lapte ...
Preşedintele ROMPAN: Industria de morărit şi panificaţie merge spre pieire. Avem un deficit de forţă de muncă de circa 8.000 de oameni Industria de morărit şi panificaţie are un deficit de forţă de muncă de circa 8.000 de oameni, iar lucrurile merg spre pieire, pentru că tineretul din ziua de azi ...
Consumul de carne din România este la un nivel relativ scăzut comparativ cu standardele din țările dezvoltate, media lunară fiind de 3,39 kilograme/persoană, se arată într-un raport al Institutului Național de Statistică (INS) - „Împreună cu preparatele din carne, consumul lunar se ...
Faci o clătită „specială“ din... ghici?... aluat de clătită: un ou, apă minerală sau, mai bine, bere, făină cât să se facă aluatul ca o smântână mai groasă, sare, mărar uscat și puțin piper (și, poate, puțin suc de roșii pentru cei cărora le place aventura gustului) ...
Pâinea de soare și pâinea neagră cu cartofi sunt produsele care au câștigat Trofeul "Pâinea Anului" 2017, la expoziția GastroPan, cel mai de seamă târg de specialitate pentru sectoarele de panificație, cofetărie și HoReCa în Europa de Sud-Est, care se încheie ...
Un incendiu a izbucnit joi seara, în Chitila, la o fabrică de pâine aflată pe Șoseaua Banatului, informează ISU. Potrivit sursei citate, suprafața estimată pe care se manifestă arderea este de aproximativ 300 de metri pătrați. ''Nu sunt victime și nu sunt vecinătăți unde focul se ...
Aproape nimic nu mai este sănătos pe piața din România! Tot mai multe studii întreprinse, cu analize cu tot, ne arată că etichetele ne mint cu nerușinare și că, de fapt, sub ambalajul atractiv se ascund alimente care ne îmbolnăvesc încet-încet. Campania Națională de Informare ...