„Pâine din bătrâni”, la Sărbătoarea Recoltei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Până pe 13 octombrie

„Pâine din bătrâni”, la Sărbătoarea Recoltei

Social 11 Octombrie 2013 / 00:00 791 accesări

BRUTĂRIE Potrivit unui raport al Institutului Naţional de Statistică, românii se numără printre campionii Europei la consumul de pâine. Raportându-ne la media europeană, consumul anual de pâine pe cap de locuitor se ridică la 113 kg, în România, faţă de cele 78 - 80 de kg pe cap de locuitor cât se consumă în celelalte ţări din UE. Şi cum ne numărăm printre cei mai mari mâncători de pâine, constănţenii au o gamă largă de produse pe care le pot cumpăra de la Sărbătoarea Recoltei şi a Vinului Dobrogean. La Pavilionul Expoziţional, clienţii sunt întâmpinaţi cu plăcinte aburinde şi pâine coaptă pe vatră, care ne amintesc de bunătăţile făcute de bunici. Violeta Puia, reprezentantul unei brutării din Brăila, spune că cine a gustat o dată cu siguranţă că revine şi a doua oară. „Pâinea e făcută fără aditivi şi fără conservanţi. În plus, e făcută în mod tradiţional, din făină albă sau neagră şi maia (o drojdie naturală - n.r.)”, a spus Violeta Puia, care a adăugat că pâinea neagră de casă şi „Pâinea lui Manole” sunt vedetele brutăriei. Spre exemplu, „Pâinea lui Manole” este o pâine rustică cu coajă crocantă, subţire, care conţine făină de secară şi piure de cartofi, ceea ce îi conferă un gust deosebit. Pe de altă parte, la standul brutăriei, clienţii mai pot găsi pită cu cartofi sau lipie. „Toate produsele noastre nu conţin amelioratori. Deci, nu pot rezista mai mult de trei zile. Pentru noi, primordial este să oferim clienţilor produse cât mai bune, pentru că nu vrem să punem în pericol sănătatea clienţilor”, a spus Violeta Puia. Pâinile cântăresc între 300 de grame şi cinci kilograme şi mai pot fi cumpărate până pe 13 octombrie. Programul de vizitare a târgului este, zilnic, între orele 9.00 şi 20.00.

Taguri articol


12