Fiecare dintre noi vrea să aibă tot ce-i mai bun pe masă în ziua de Crăciun. Tocmai de aceea, organizatorii „Târgului de Crăciun” de la Pavilionul Expoziţional Constanţa, situat la intrarea în staţiunea Mamaia, invită constănţenii până în 22 decembrie, între orele 10.00 şi 19.00, să-şi achiziţioneze bucate tradiţionale direct de la producătorii din zone deja recunoscute pentru astfel de preparate: Ardeal, Bucovina şi Maramureş. Zeci de expozanţi îşi prezintă produsele în interiorul Pavilionului. Printre ei se numără şi Tudora Prodan. Ea a venit de la Mangalia cu o pâine diferită de cea obişnuită, coaptă pe vatră. Aceasta este preparată cu maia, un tip de drojdie care se face din spuma de la must. Femeia a explicat că se ia spuma, se amestecă cu coajă de pâine şi mălai şi apoi se fac turtişoare, la care se folosesc făină neagră şi cartofi. „Este o pâine care se face în localitatea Mihail Kogălniceanu. De acolo se achiziţionează. O astfel de pâine are 1,5 kilograme şi costă 12 lei. Mai avem şi lipie la opt lei”, a spus Tudora Prodan. Ea a venit la târg şi cu diverse sortimente din peşte afumat: merluciu, macrou, cod, scrumbrie, morun, somon sau stavride. Şi preţurile variază în funcţie de tipul de peşte. Codul şi stavridul - 60 de lei/kg, somonul la 50 de lei kg, scrumbria - la 35 de lei/kg, iar morunul afumat ajunge la 85 de lei/kg. Peştele este adus de la o firmă de specialitate din Tulcea.