Pâinea albă, inamicul sănătăţii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Pâinea albă, inamicul sănătăţii

Sănătate 15 Aprilie 2010 / 00:00 728 accesări

Numeroase studii ale nutriţioniştilor americani au arătat că pâinea albă conţine anumite componente dăunătoare sănătăţii pe termen lung. Riscul apariţiei diabetului de tip 2 este ridicat, valorile colesterolului pot creşte la cote alarmante şi astfel apare riscul dezvoltării bolilor cardiovasculare. Făina folosită pentru obţinerea pâinii albe este procesată şi în acest fel produsul va fi sărac în nutrienţi şi fibre. Astfel, sistemul digestiv este îngreunat, iar pe termen lung, întreg metabolismul va fi afectat, informează hubpages.com. Făina albă conţine mulţi carbohidraţi care au ca efect creşterea glicemiei din sânge, existând astfel riscul apariţiei diabetului de tip 2. Nivelul colesterolului este un alt indicator al consumului regulat şi susţinut de pâine albă. Pe fondul unui organism slăbit pot apărea afecţiunile cardiovasculare şi tensiunea ridicată. Pentru că se digeră greu, pâinea albă poate avea repercusiuni nedorite şi asupra sistemului digestiv. Depozitele de grăsime vor fi cu atât mai numeroase, iar, de cele mai multe ori, ele se aşează în zona abdomenului. Nu putem renunţă însă definitiv la pâine. Fibrele din pâine sunt esenţiale pentru sănătatea colonului. În absenţa lor, întreg sistemul digestiv şi implicit metabolismul vor avea de suferit.

Taguri articol


12