Pâinea este un aliment de bază în dieta românilor, de aceea este foarte important să consumăm un produs sănătos, cum este pâinea de secară, care reduce colesterolul, se arată într-un comunicat al specialiştilor în cardiologie. „O pâine sănătoasă face un om sănătos” este deviza la care prof. univ. dr. Leonida Gherasim, membru de onoare al Academiei Române, a apelat pentru a îmbrăţişa ideea introducerii în pâinea românilor a unui aliment funcţional cu efect în reducerea colesterolului. Iniţiativa este susţinută şi de alţi specialişti din domeniul cardiologiei - prof. dr. Cezar Macarie, prof. dr. Ioan Mircea Coman - care au declarat că beneficiile unui produs funcţional - cum este pâinea de secară cu esteri de stanoli din plante - trebuie să fie cunoscute în rândul oamenilor, astfel încât aceştia să fie bine orientaţi în alegerile pe care le fac în dieta alimentară, pentru a avea un stil de viaţă sănătos axat pe prevenţie. “Este foarte important ca produsul natural Benecol să fie cunoscut în rândul publicului larg. Medicii specialişti trebuie să fie receptivi la acest tip de alimente. Ei trebuie să devină mesagerii informaţiei referitoare la efectele benefice pe care le au acestea asupra sănătăţii individului”, a spus şeful secţiei Cardiologie de la Institutul “C.C. Iliescu” din Bucureşti, prof. dr. Eduard Apetrei.