Pâinea cea de toate zilele, plină de E-uri

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Şi ea ne îmbolnăveşte

Pâinea cea de toate zilele, plină de E-uri

Eveniment 19 Martie 2012 / 00:00 876 accesări

Pâinea cea de toate zilele, preferată de mulţi români, este plină de E-uri, susţin chiar specialiştii, aşa că ei recomandă consumul cu moderaţie. Chiar dacă în mod normal reţeta tradiţională pentru obţinerea pâinii prevede ca alimentul să conţină apă, făină, drojdie şi sare, în realitate, pâinea abundă în E-uri. Şi acest lucru poate fi constatat cu uşurinţă dacă citim atent etichetele. Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) spun că producătorii de produse de panificaţie recurg la introducerea aditivilor alimentari în reţeta pâinii pentru a-i da acesteia un aspect şi gust diferit faţă de pâinea obţinută în casă. Medicii nutriţionişti ne recomandă să o mâncăm cu moderaţie, deoarece din cauza aditivilor alimentari riscăm să avem probleme cu rinichii şi chiar să ne îmbolnăvim de cancer. Directorul Institutului de Cercetări Alimentare, prof. dr. Gheorghe Mencinicospchi, este de părere că piaţa românească de panificaţie este invadată de E-uri pentru că legea permite acest lucru, chiar dacă o parte dintre aceşti aditivi alimentari ne pun sănătatea în pericol. „Un astfel de exemplu este bromatul de potasiu - E 924 - care duce la apariţia senzaţiei de greaţă, vărsături, diaree sau apariţia diverselor dureri, odată ce este ingerat”, a declarat medicul nutriţionist. De asemenea, cisteina, glutationul şi sulfatul de sodiu sunt alte E-uri care se găsesc în alimentul de bază al românilor. Nutriţioniştii spun că pe piaţa românească nu există vreun sortiment de pâine care să nu conţină E-uri.

Taguri articol


12