Pâinea „comunistă”, mai scumpă decât cea actuală

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cel mai recent trend - „Franzela de Bucureşti”

Pâinea „comunistă”, mai scumpă decât cea actuală

Justiție 22 Octombrie 2014 / 00:00 681 accesări

Brutarii vor scoate pe piaţă, după 1 noiembrie, mai multe sortimente de pâini făcute după reţete din comunism, printre care "franzela Bucureşti", lungă de 65 de centimetri, care conţine, pe lângă ingredientele clasice, şi zahăr, lapte şi grăsimi, a declarat Aurel Popescu, preşedintele Rompan. „Începând cu 1 noiembrie vom lansa pe piaţă mai multe sortimente de pâine mai specială, premium, care vor fi realizate după reţete vechi de acum 30 de ani. Având adaosuri de zahăr, lapte şi grăsimi, aceste pâini vor fi mai scumpe decât cele clasice. Reţetele de pâine de dinainte de 1989 erau mai bune şi mai sănătoase decât cele de acum, erau mai naturale, pentru că nu conţineau amelioratori”, a spus Aurel Popescu. Noile tipuri de pâine vor fi însoţite de un certificat eliberat de Ministerul Agriculturii, care să ateste că respectă reţetele vechi şi că nu conţin amelioratori. Preşedintele Rompan afirmă că reţetele vechi nu mai erau aplicate de multă vreme nici în cazul pâinii premium, iar laptele era înlocuit cu apa sau untul cu margarina. „Vom ieşi pe piaţă cu pâine albă, semialbă, neagră sau cu cartofi, dar şi cu pâine cu secară. Vom reface şi franzela Bucureşti, care până în 1989 se găsea pe piaţă în Capitală. Era ca o baghetă lungă de 65 de centimetri, cântărea 400-500 de grame şi conţinea făină albă, drojdie, apă, sare, lapte, margarină şi zahăr”, a mai afirmat oficialul.

Taguri articol


12