Pâinea noastră cea de toate zilele, fără coloranţi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Pâinea noastră cea de toate zilele, fără coloranţi

Sănătate 19 Decembrie 2013 / 00:00 744 accesări

Pâinea noastră cea de toate zilele nu mai poate conţine coloranţi, cu excepţia E 150 a-d, caramelul, cel mai utilizat colorant în industria alimentară. Se ştie prea bine că multe dintre produsele de panificaţie au în componenţă numeroase E-uri, pentru ca acestea să fie mai gustoase, dar şi să se păstreze mai mult timp intacte. De la mijlocul lunii ianuarie, pâinea, precum şi alte produse de panificaţie vor putea avea orice greutate doreşte operatorul economic, ca urmare a unui ordin al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), publicat recent în „Monitorul Oficial“. Reglementările actuale impuneau ca pâinea să aibă minimum 300 de grame, creşterea gramajului fiind permisă numai din 100 în 100 de grame, scrie AvocatNet.ro. Ordinul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 392/2013 privind stabilirea condiţiilor pe care trebuie să le îndeplinească operatorii economici care comercializează produse de panificaţie pe teritoriul României a fost publicat în „Monitorul Oficial“, Partea I, nr. 786 din 16 decembrie 2013, urmând să intre în vigoare 30 de zile de la publicare, respectiv la 15 ianuarie 2014.



12