Papa denunţă politica

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Papa denunţă politica

Monden 04 Iunie 2012 / 00:00 385 accesări

Suvernaul Pontif a avut de mai multe ori în timpul vizitei sale la Milano, cu prilejul unei serii de mărturii la Întâlnirea Mondială a Familiilor, cuvinte de condamnare explicită la adresa politicienilor care promit lucruri pe care nu le pot realiza. “Simţul de responsabilitate al partidelor ar trebui să crească, nu ar trebui să promită lucruri pe care nu le pot realiza. Să nu caute voturi doar pentru ele însele şi să se simtă responsabile pentru binele tuturor. Politica este răspunzătoare în faţa lui Dumnezeu şi a oamenilor!”, a exclamat Papa, care a criticat, în termeni generali, o politică inconsecventă.

Întâlnirea Mondială a Familiilor a avut loc pe fostul aerodrom din Bresso, la nord de Milano. Suveranul Pontif a fost întrebat despre diverse probleme ale societăţii, precum şi despre dificultăţile familiei în plină criză economică. La discursul Papei au fost prezenţi şi reprezentanţi ai autorităţilor din Lombardia şi premierul italian, Mario Monti. Papa a criticat şi politicile care impun puncte de vedere contrare libertăţii de conştiinţă.

“UNUL DINTRE ELEMENTELE PRINCIPALE ALE LAICITĂŢII STATULUI ESTE DE A ASIGURA LIBERTATEA, PENTRU CA TOŢI SĂ ÎŞI POATĂ PROPUNE VIZIUNEA ASUPRA VIEŢII COMUNE, DAR ÎN RESPECT FAŢĂ DE CELĂLALT ŞI ÎN CADRUL LEGILOR CARE VIZEAZĂ BINELE TUTUROR”, A DECLARAT SUVERANUL PONTIF ÎN FAŢA A 350.000 DE PERSOANE, REPREZENTÂND 154 DE ŢĂRI, REUNITE ÎN CADRUL ÎNTÂLNIRII MONDIALE A FAMILIILOR.

Suveranul Pontif a insistat asupra a ceea ce, în opinia sa, nu vizează binele tuturor: “Nicio putere umană nu se poate considera divină, cu alte cuvinte, nimeni nu poate dispune de un alt om”. Papa a menţionat, în mod explicit, dreptul la viaţă, a cărei suprimare deliberată nu poate fi acceptată, o aluzie la legile privind avortul şi eutanasia. Sfântul Părinte a pledat în apărarea duminicii ca zi de sărbătoare. În multe ţări occidentale, magazinele sunt autorizate să fie deschise şi duminica. Potrivit Papei, ”duminica trebuie să rămână ziua convivialităţii, a prieteniei, solidarităţii, culturii, contactului cu natura, jocului, sportului”. Papa a vorbit şi despre subiectul foarte controversat în Biserică al divorţaţilor recăsătoriţi, care, pentru că au rupt promisiunea din taina căsătoriei indisolubile, nu mai pot participa la comuniunea euharistică. Mişcări creştine critice cer admiterea lor la comuniune.

Taguri articol


12