Parcare supraetajată la Spitalul Judeţean

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Proiecte cu autorităţile locale

Parcare supraetajată la Spitalul Judeţean

Eveniment 04 August 2011 / 00:00 950 accesări

Nu peste mult timp va demara proiectul de construcţie a parcării supraetajate din faţa Ambulatoriului de Specialitate nr. 1, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, parcare care va descongestiona zona, anunţă conducerea SCJU. Managerul celui mai mare spital din judeţ, dr. Dan Căpăţână, a declarat că în acest context va trebui să găsească o soluţie de acces în ambulatoriu, având în vedere că întreaga lucrare se va desfăşura în faţa clădirii. „Probabil că va fi închisă strada Nicolae Iorga, vom vedea. Azi (ieri, n.r.) avem o întâlnire cu reprezentanţii Primăriei”, a mai spus dr. Căpăţână. Odată cu derularea acestui proiect, managerul SCJU are în plan şi modernizarea faţadei ambulatoriului şi a intrării care, potrivit directorului, trebuia să fie reparată. „Scările erau sparte, nu exista un acces corespunzător”, mai completează managerul.

NOUL ACCES ÎN SPITAL, APROAPE GATA Noul acces în SCJU este aproape gata, mai completează managerul. Astfel, în scurt timp, atât vizitatorii, cât şi pacienţii vor avea un acces modern, dinspre RAJA, cu circuite separate, potrivit normelor în vigoare. „Undeva la demisol va fi amenajat un birou de internări, separat pentru copii şi adulţi”, mai spune şeful SCJU. De asemenea, şi medicii vor avea o intrare a lor, dinspre b-dul Tomis, şi un loc amenajat astfel încât să intre în spital în echipamentele de lucru. „Fiecare cadru medical va avea un ecuson şi o cartelă de acces”, adaugă managerul, care susţine că toate intrările şi ieşirile vor fi monitorizate atent.

„ÎNCĂ SUNT PROBLEME” Tot în ceea ce priveşte accesul în spital, conducerea a anunţat că există şi o licitaţie în derulare referitoare la camerele de supraveghere. Se speră ca în această lună să fie desemnat un câştigător care să se ocupe inclusiv de amplasarea sistemului, astfel încât să fie creat şi un sistem integrat de supraveghere şi acces pentru a limita pe cât posibil accesul persoanelor străine care nu au ce căuta în spital, cum ar fi cele care fac comerţ ambulant. Dr. Căpăţână s-a arătat nemulţumit de faptul că încă sunt probleme în ceea ce priveşte accesul în spital, el fiind indignat de faptul că şi acum sunt „vânzători ambulanţi în spital sau persoane care n-au ce căuta”. „De asemenea, dorim ca spaţiile de la nivelul etajelor, unde sunt închise abuziv pentru a se înfiinţa tot felul de săli, să fie desfiinţate. Ele vor fi utilizate aşa cum era prevăzut iniţial, respectiv vor fi transformate în săli de aşteptare, astfel încât accesul aparţinătorilor bolnavilor pe secţii să fie cât mai limitat”, a mai spus managerul SCJU.



12