Oamenii de ştiinţă pot de acum înainte să ofere florilor un miros pe care nu l-au avut în trecut sau să îndulcească parfumul acestora, prin manipularea genelor acestor plante. O echipă de cercetători de la Universitatea din Florida a descoperit genele esenţelor chimice care definesc parfumul unei flori, deschizând astfel calea pentru punerea la punct a unor noi metode de modificare a compuşilor unei arome. Timp de mulţi ani, cultivatorii s-au concentrat asupra aspectului florii, mărimii şi culorii ei şi asupra duratei ei de înflorire, ignorând însă parfumul ei. În viitor, cultivatorii vor putea crea o multitudine de arome sau chiar să obţină flori complet inodore, au explicat cercetătorii americani. Timp de peste 10 ani, cercetătorii americani au analizat genele a peste 8.000 de flori şi au descoperit că gena parfumului de trandafir este aceeaşi cu cea care conferă tomatelor un gust agreabil. Prin manipularea acestei gene, cercetătorii au reuşit deja să creeze tomate cu o savoare superioară şi trandafiri cu un miros mai puternic.