Parizer cu hârtie igienică şi carton

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Mărturii horror de la o fabrică de mezeluri

Parizer cu hârtie igienică şi carton

Eveniment 24 Aprilie 2013 / 00:00 3262 accesări

DETALII ŞOCANTE O nutriţionistă cu pretenţii turuie într-una la TV despre alimentaţia sănătoasă şi despre cum, vezi Doamne, românii nu ştiu să se hrănească „eco”. Pe bune? Dă-i unui român vreo 10.000 lei pe lună pentru mâncare, cum aveau baştanii de la Conpet, şi să vezi că află imediat despre efectele benefice ale vitei Kobe. Nu că n-am şti să mâncăm sănătos; pur şi simplu nu avem cum să facem asta. Salariile sunt cele care sunt şi la nivelul lor se încadrează doar gunoaiele pe care producătorii le livrează în piaţa internă, precum parizerul cu hârtie igienică pe care îl pregătea de zor o firmă din Alba. Un muncitor care făcea reparaţii acolo a povestit, ieri, că a fost martor la fabricarea mezelurilor şi că, pe lângă aditivi şi copite de porc, angajaţii fabricii puneau în malaxor baxuri întregi de hârtie igienică, cu tot cu ambalajul de carton. „O angajată avea două baxuri. Am văzut că a ridicat cuva, o băgat o dată unghia în bax, unghia numai, şi apoi a aruncat totul în malaxor”, a spus şocat omul. Ba mai mult, el a văzut şi cum porcii vii erau transportaţi la un loc cu animalele moarte: „I-au încărcat în acelaşi TIR în care îi puseseră şi pe cei morţi. Mă gândesc că acolo îi duceau. Eu n-am mai văzut până acum aşa ceva... cu hârtie igienică şi cu...”.

CONSTANŢA, FERITĂ DE ASEMENEA CAZURI Autorităţile au demarat o anchetă, aşa cum era de aşteptat. „Ne-am autosesizat şi am început să adunăm date preliminare. Încercăm să identificăm locul, producătorul. Nu este de joacă cu aşa ceva. Ancheta se va extinde sigur, dacă informaţia se confirmă”, a spus directorul Direcţiei de Sănătate Alba, Horia Timiş. În Constanţa, astfel de cazuri au fost rare până acum, chiar foarte rare, după cum ne-au spus reprezentanţii Oficiului pentru Protecţia Consumatorului: „Am găsit sârmă în pâine şi nişte metal în salam, dar cam atât”. Totuşi, o mare parte din mezelurile vândute în magazinele constănţene vine din alte judeţe, astfel că nimeni nu poate garanta că parizerul nu conţine hârtie sau cine ştie ce alt ingredient inedit. Şi oricum, ar fi penibil să sperăm că doar la fabrica cu pricina din Alba se folosesc astfel de reţete. Poftă bună!

Taguri articol


12