„Pașaport“ pentru alimente: companiile vor să obțină un certificat european de calitate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Pașaport“ pentru alimente: companiile vor să obțină un certificat european de calitate

Sănătate 23 Mai 2017 / 08:52 555 accesări

Şi alimentele au nevoie de paşaport pentru a străbate graniţele, ca mai apoi să ajungă pe rafturile magazinelor din întreaga Europa. Cel mai important este standardul european de calitate, care se obține greu şi se pierde uşor. Chiar și aşa, tot mai mulți producători români vor să îl obțină, pentru că astfel, li se deschid ușile către marile magazine de pe Bătrânul Continent. Calitatea este garanția cea mai de preț a unui produs, iar industria alimentară din România începe să învețe acest lucru. Dovada: numărul mare al companiilor care au cerut în ultimii ani certificarea europeană de calitate alimentară. Drumul e însă lung și anevoios. Verificările sunt făcute la sânge. Auditorul ține lupa pe tot fluxul de producție, de la materia primă, ambalaj, și tot ceea ce înseamnă rețeta și respectarea ei. Acest producător de panificație a obținut prima dată certificarea cu doi ani în urmă. Acum, pentru reînnoire trebuie să treacă noi teste.

În prezent, doar 200 de companii din industria alimentară de la noi au acest certificat, iar altele sunt în curs de acreditare. Cele mai multe companii de la noi care au un astfel de certificat sunt cele din industria de panificație și cea a cărnii.



12