Pentru că orice sărbătoare este şi o sursă de venituri pentru patronii cluburilor din oraş, în perioada Paştelui, aproape toate localurile constănţene au avut agenda încărcată, pentru seara de 4 aprilie. Marea sărbătoare creştină a constituit, însă, şi un prilej pentru a se evidenţia bunul gust al organizatorilor de evenimente. Dacă, în „Vinerea Neagră”, unele localuri au propus publicului petreceri cu... fetiţe îmbrăcate în iepuraşi şi karaoke, după noaptea de Înviere, doar trei cluburi cunoscute au avut „inspiraţia” de a invita clienţii la o petrecere în ton cu tradiţiile şi specificul românesc. Explicaţia e simplă: este mai uşor să se creeze o atmosferă originală, plăcută, cu teme autohtone, decât să se lase totul în seama unui play-list exploatat, ca în orice altă seară din an, de un tânăr DJ. În acest context, nu este deloc întâmplător faptul că mulţi dintre constănţeni ajung la concluzii pesimiste în momentul în care compară numărul evenimentelor care s-au organizat de Valentine’s Day sau Halloween cu cele ocazionate de frumoasele tradiţii locale.
Astfel, cei care au fost curioşi de cum se pot distra „româneşte”, la malul mării, au avut o surpriză de proporţii duminică seară, când sute de petrecăreţi au făcut neîncăpătoare cluburile Vansses, Two şi Crush, singurele care au pregătit un program specific, cu invitaţi speciali. Primul dintre localurile amintite a găzduit un concert susţinut de unul dintre cei mai buni interpreţi de muzică populară din Constanţa, Ion Amititeloaie, în cadrul unei seri intitulată cât se poate de simplu şi frumos... „Petrecere românească de Paşte”. Spre satisfacţia managerilor clubului, chiar şi cei mai tineri petrecăreţi s-au arătat entuziasmaţi de programul pregătit şi au chefuit zgomotos, „încinşi” în hore. Seara a constituit un motiv suficient pentru ca toţi cei prezenţi să aprecieze că, la Constanţa, Vansses-ul a demonstrat că petrecerile româneşti pot avea un succes cel puţin egal cu alte party-uri etno.
Laureat al Festivalului „Maria Tănase” şi premiat în cadrul competiţiei „Crizantema de aur” de la Târgovişte, Ion Amititeloaie se poate lăuda cu o carieră muzicală impresionantă. Timp de mai bine de patru decenii, acesta a cântat alături de nume de rezonanţă ale vieţii muzicale româneşti printre care: Ioana Radu, Mia Braia, Ala Baianova, Corina Chiriac, Angela Similea, Nicolae Niţescu, Ştefania Rareş, Dorin Teodorescu, Florin Georgescu, Elvira Cârje. Apreciat atât ca interpret de muzică de petrecere, dar şi de romanţe, solistul este chemat şi în comunităţile româneşti din Europa, iar în acest an, este invitat să concerteze în Statele Unite ale Americii. Referitor la concertul de Paşte, cântăreţul s-a arătat, la rândul său, încântat de primirea entuziastă a publicului constănţean şi ne-a declarat că este deschis să repete oricând experienţa acestui inedit tip de concerte de club.
„Taraf Easter Party” s-a intitulat petrecerea organizată, duminică, în clubul Crush, iar pentru că este cunoscut obiceiul tinerilor aromâni de a petrece împreună după prima zi de Paşte, pentru a continua tradiţia serilor cu tematică etno, Clubul Two le-a pregătit acestora o super-petrecere, însufleţită de cunoscuta trupă Pindu. Pe aceeaşi scenă au mai cântat Vali Tulică şi... Bambi. Cele două surori, Raluca şi Denisa, au reuşit să impresioneze plăcut publicul de la malul mării, printr-un show mai ales pe placul domnişoarelor, iar cunoscuta trupă Pindu a dat tot ce putea mai bun pentru ca toţi cei care au umplut clubul până la refuz să considere că au făcut cea mai bună alegere pentru distracţia din prima zi de Paşte.
De mai bine de două decenii, îndrăgita formaţie aromână de muzică de petrecere se menţine în preferinţele machedonilor din judeţ, lansând, până acum, nu mai puţin de 23 de albume. Trupa a fost înfiinţată în anul 1989, iar actuala componenţă este formată din: Gigi Sima (voce), Nicu Sifiringa (claviaturi), George Chendru (chitară armonie), Miky Ceară (chitară bass) şi Cristi Bola (armonică). De-a lungul celor două decenii de activitate concertistică, Pindu a înregistrat 23 de albume, care pot fi obţinute gratuit, chiar de pe site-ul artiştilor.