Pastrama de raţă, specialitate din satul Şipote

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
La Târgul de Crăciun de la Pavilion

Pastrama de raţă, specialitate din satul Şipote

Justiție 23 Decembrie 2011 / 00:00 942 accesări

În prag de sărbători,Târgul de Crăciun de la Pavilionul Expoziţional oferă o gamă diversificată de produse tradiţionale aduse din zone cu renume din întreaga ţară. Pe lângă produsele din Sibiu, Maramureş, Moeciu sau Braşov sunt expuse şi preparatele locale de la noi din judeţ, despre care producătorii spun că sunt 100% naturale şi nu conţin niciun ingredient „exotic” care le-ar putea strica gustul. Printre produsele bio aduse de la un producător din satul Şipote, comuna Deleni se regăsesc cârnaţii, sunculiţa, kaiserul, muşchiul, pastrama afumată de pui şi de raţă. „În gospodărie avem capre, raţe, porci, găini. Noi creştem animalele, noi le sacrificăm şi obţinem produse bio fără niciun fel de aditivi sau coloranţi”, a declarat producătorul din Şipote, Maria Preda. Ea nu a vrut să dezvăluie secretele produselor sale, în schimb ne-a vorbit despre cum se prepară pastrama de raţă. „Dacă nu ştii să pregăteşti o raţă cum trebuie şi să o faci pastramă, ea nu rezistă în timp. Aprox. 12 zile trebuie să stea îmbibată în mirodenii, în butoaie, şi abia apoi se scoate la vânt, să se pătrundă până la os. Eu merg pe principiul: dacă-mi place mie, îi place şi altuia să mănânce. Ce producem noi în gospodărie, şi mâncăm şi vindem”, a mai spus producătorul. Ea participă pentru prima dată la un târg de produse, dar spune că dacă oamenii o să aprecieze munca ei o să mai vină să-şi facă cunoscute produsele bio. „Vrem să arătăm că şi noi dobrogenii facem produse naturale şi cunoaştem foarte multe secrete, precum ardelenii sau moldovenii”, a apreciat Maria Preda, care a acumulat o experienţă de 35 de ani în grădinărit.

Taguri articol


12