Capitala României, Bucureşti, a fost desemnată vineri, la Geneva, de către membrii Comitetului Executiv al UEFA, gazda a patru meciuri, trei din faza grupelor şi unul din optimile de finală, din cadrul turneului final al Campionatului European de fotbal din 2020, alături de alte 12 oraşe. „Nici nu îmi permiteam să mă gândesc la lucrul acesta acum câţiva ani. După ce s-a jucat aici şi o finală de Cupă Europeană (n.r. - finala Ligii Europa din 2012, disputată tot pe Arena Naţională), iată că acum am ajuns să găzduim şi meciuri la un Campionat European. Meritul incontestabil, nouăzeci la sută, este al vechii conduceri, pentru că s-a muncit mult la acest proiect. Dar şi noua conducere are meritul ei, pentru că a preluat şi a dus proiectul cu bine la capăt”, a afirmat selecționerul Victor Piţurcă. „S-a votat întâi organizatoarea finalei şi semifinalelor. Munchenul s-a retras şi a rămas Londra singură. Apoi au fost şapte oraşe pentru patru sferturi şi trei meciuri din grupă și au câştigat Baku, Sankt Petersburg, Roma şi Munchen. Apoi s-a votat pe regiuni, adică dintre cele două contracandidate, Suedia și Danemarca, s-a votat cine organizează optimi şi meciuri din grupe. A câştigat Danemarca, poate și pentru că Allan Hansen este în Comitetul Executiv. Apoi s-a supus votului pe zona centru-est, Bucureşti şi Budapesta, a câştigat detaşat Bucureştiul (n.r. - cu 12 voturi, față de 3), eu fiind membru în Comitetul Executiv. Apoi, toate celelalte orașe care nu au ieşit la celelalte voturi au rămas pentru cele şase locuri pentru optimi şi trei meciuri din grupe. Au câştigat Amsterdam, Bruxelles, Budapesta, Glasgow, Bilbao şi Dublin”, a explicat Mircea Sandu procedura voturilor care a dus la desemnarea orașelor gazdă.
13 ȚĂRI VOR GĂZDUI EURO 2020! Țările și oraşele ce vor organiza partide din cadrul EURO 2020 sunt următoarele - Finala şi semifinalele: Anglia (Londra, stadion „Wembley“ - 90.652 de locuri); Un meci din sferturile de finală şi trei din faza grupelor - Germania (Munchen, stadion „Allianz Arena“ - 70.067 de locuri), Azerbaidjan (Baku, Stadionul Olimpic - 69.870 de locuri, va fi finalizat în 2015), Rusia (oraș Sankt Petersburg, „Zenit Arena“ - 61.251 de locuri, va fi finalizat în 2016), Italia (Roma, Stadionul Olimpic - 68.993 de locuri); Un meci din optimile de finală şi trei din faza grupelor - Danemarca (Copenhaga, stadionul „Parken“ - 38.190 de locuri), România (Bucureşti, Arena Națională - 54.851 locuri), Olanda (Amsterdam, „Amsterdam ArenA“ - 53.052 de locuri), Irlanda (Dublin, „Dublin Arena“ - 51.711 de locuri), Spania (Bilbao, stadionul „San Mames“ - 53.289 de locuri, lucrările vor fi încheiate în 2015), Ungaria (Budapesta, stadionul „Ferenc Puskas“ - 68.156 de locuri, lucrările vor fi finalizate în 2018), Belgia (Bruxelles, „Eurostadium“ - 62.613 locuri, lucrările vor fi încheiate în 2018), Scoția (Glasgow , „Hampden Park“ - 51.472 de locuri). Candidaturile următoarelor oraşe au fost respinse: Minsk (Belarus), Sofia (Bulgaria), Ierusalim (Israel), Stockholm (Suedia), Cardiff (Ţara Galilor) şi Skopje (Macedonia).
Potrivit raportului de evaluare a celor 19 dosare de candidatură, întocmit de UEFA, România are de rezolvat în următorii şase ani probleme de infrastructură pentru a organiza în condiţii optime meciuri de la EURO 2020. Printre acestea sunt slaba legătură dintre Aeroportul Internaţional „Henri Coandă“ și oraşul Bucureşti, numărul insuficient de locuri de parcare de la Arena Națională, numărul mic de loje, dar și aspecte legate de ospitalitate şi mass-media. Dacă echipa naţională a României va reuşi calificarea la EURO 2020, două dintre partidele tricolorilor din faza grupelor se vor disputa la Bucureşti. Niciuna din cele 13 ţări alese prin vot de Comitetul Executiv al UEFA nu se va califica direct la EURO 2020. Toate reprezentativele din Europa vor fi împărţite în zece grupe de calificare, din care la turneul final vor merge ocupantele primelor două poziţii. Alte patru selecţionate vor obţine biletele pentru Campionatul European prin intermediul Ligii Naţiunilor, noua competiţie UEFA care va debuta în toamna anului 2018. În decembrie 2012, UEFA a decis să organizeze, sub sloganul “EURO pentru Europa”, un turneu final de-a lungul întregului continent, pentru a marca 60 de ani de la prima ediţie a Campionatului European, care a avut loc în 1960.