Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa au efectuat, în perioada 6-12 aprilie, 197 controale în unităţile economice din judeţ. Au fost verificate exploataţii profesionale, cabinete veterinare, adăposturi pentru cîinii fără stăpîn, centre de sacrificare, măcelării şi carmangerii, dar şi pieţe agroalimentare, laboratoare de cofetărie-patiserie, depozite alimentare şi fabrici de pîine. Potrivit DSVSA Constanţa, au fost confiscate şi retrase de la vînzare 3.959 kg de carne, 586 litri de lapte, peşte, ouă şi alte produse alimentare în valoare totală de 43.318 de lei. În urma controalelor efectuate, au fost aplicate patru amenzi în valoare de 12.000 de lei pentru nerespectarea legislaţiei privind comercializarea produselor alimentare în spaţii necorespunzătoare, condiţii precare de igienă în spaţiile de producţie şi etichetare necorespunzătoare a produse alimentare în brutării, fabrici de zahăr şi carmangerii.