Pe litoral: fast-food închis și tone de alimente bune de incinerat!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Pe litoral: fast-food închis și tone de alimente bune de incinerat!

Sănătate 25 Iulie 2016 / 17:56 922 accesări

“Comandamentul Sezon Estival 2016” continuă în forță! Medici veterinari oficiali din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa împreună cu inspectori delegaţi au desfăşurat noi acțiuni de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare, la un număr de 251 de operatori din industria alimentară. Potrivit DSVSA Constanța, controalele au vizat: 114 restaurante, 2 pizzerii, 27 de unităţi tip fast-food, 6 braserii, 20 de unităţi tip bufet, 7 baruri, 5 beach-baruri, 6 cantine, 45 de magazine alimentare, 5 cofetării/patiserii, 9 laboratoare de cofetărie-patiserie etc., din cele 5 zone de interes turistic: Mamaia Nord, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia. Din nou, veterinarii au depistat o serie de nereguli. ”S-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar-veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiţii necorespunzătoare a acestora, neanunţarea începerii activităţii supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor”, a declarat directorul DSVSA Constanța, dr. Geronimo Brănescu, citat într-un comunicat al Direcției.

ALTE ABATERI, ALTE AMENZI!

Pentru abaterile găsite, au fost aplicate 27 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 21.600 de lei. De asemenea, DSVSA a anunțat că a fost emisă o ordonanţă de suspendare temporară a activităţii la o unitate de tip fast-food. Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, din nou, tone de alimente, astfel: carne şi produse din carne - 4.718 kg, lapte şi produse lactate - 2.528 kg, peşte şi produse din peşte - 1.428 kg, ouă - 76 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 80.755 de lei. ”Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare”, anunță DSVSA.

În municipiul Constanța, în urma neregulilor constatate au fost aplicate 29 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 25.600 lei. DSVSA Constanța nu a dat publicității numele unităților de alimentație publică depistate cu nereguli, potrivit legislației în vigoare.

Taguri articol


12