Peisaje pitorești străbătând Tulcea și Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Peisaje pitorești străbătând Tulcea și Constanța

Cultură 14 Noiembrie 2014 / 00:00 755 accesări

20 de tineri de la liceele de artă „Nicolae Tonitza” și „Dimitrie Paciurea”, din București, au surprins peisajele unice ale Dobrogei pe pânze, iar rezultatul inspirației lor poate fi admirat la Centrul Cultural „Yunus Emre” din Constanța, unde astăzi, de la ora 17.30, este programat vernisajul expoziției intitulate „Culorile Dobrogei”.

Lucrările au fost realizate, în perioada 2-11 septembrie, în cadrul celei de-a doua ediți a proiectului cultural „Dobrogea - diversitate etnoculturală și interacțiune socială prin pictură”, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și organizat de Asociația RoBizArt din București.

Surse de inspirație au fost Mănăstirea Dervent, ansamblul arheologic Adamclisi, Peștera Sfântului Andrei, Cetatea Enisala, geamiile Ali Gazi Pașa din Babadag și Esmahan Sultan din Mangalia, Piața Ovidiu, Marea Moschee „Carol I” și Edificiul Roman cu mozaic din municipiul Constanța, pădurea, peștera și lacul Limanu.

„Îndrumați de profesorii Anca Maria Ciofîrlă, Ioan Ladea, Nelu Predoi și Andrei Mihnea Călinescu, elevii și-au sporit cunoașterea și abilitățile în pictura peisagistică”, a declarat Ștefan Pricop, responsabilul pentru comunicare al proiectului.

Proiectul cultural a fost realizat în parteneriat cu Liceul de Artă „Nicolae Tonitza”, Liceul de Artă „Dimitrie Paciurea” din București, Centrul Cultural Turc „Yunus Emre” din Constanța, Grupul de Explorări Subacvatice și Speologice (GESS) din Mangalia. Rolul membrilor GESS a fost acela de a-i ajuta pe tineri să descopere și să transpună în lucrările lor cele mai interesante aspecte din arealul dobrogean, precum și acela de a-i însoți în atelierele de lucru din afara taberei de creație.

Taguri articol


12