Pemepiștii se autopropun în procesul de unificare a dreptei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Hop și eu cu calul meu

Pemepiștii se autopropun în procesul de unificare a dreptei

Politică 05 Iulie 2014 / 00:00 817 accesări

DEMISIE Cu numai patru luni înaintea alegerilor prezidențiale, dreapta românească este mai dezbinată ca oricând. Pe de o parte, PNL și PDL, în încercarea de a forma o mare familie de dreapta, se ceartă pe numele viitoarei formațiuni care ar rezulta din fuziunea lor. De partea cealaltă, PMP orăcăie că nu este băgat în seamă în această construcție. Interesant este că haosul cel mai mare este la PNL, formațiune care are pretenția de a fi vioara întâi în procesul de unificare a dreptei. Numai că, în loc să coaguleze toate forțele de dreapta în jurul lor, liberalii se împrăștie pe unde apucă. După ce au pierdut 12 parlamentari, care au lăsat PNL pentru viitoarea construcție politică a lui Călin Popescu-Tăriceanu, subsumații lui Iohannis se confruntă cu o altă problemă, aceea că unii renunță la funcțiile deținute în partid. Primul care îl părăsește pe Iohannis este purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Cristina Pocora, care a anunțat, vineri, că se retrage din funcțiile deținute în partid: purtător de cuvânt și șef al Departamentului de Comunicare. Pocora a luat această decizie din cauza faptului că la Congres nu a obținut un mandat de vicepreședinte.

PE REPEDE ÎNAINTE Deși au mari probleme atât interne, cât și externe, în discuțiile cu cei de la PDL, unii dintre liberali sunt încă încrezători că fuziunea că PNL și PDL va avea loc până la urmă. Printre aceștia se regăsește vicepreşedintele Stelian Dolha, care a spus că, în pofida unor declaraţii uşor inflamate, procesul de fuziune merge mai departe. ”Conducerile celor două partide şi echipele de negociere s-au întâlnit marţi şi, oarecum, s-a intrat în calendarul fuziunii”, a declarat Stelian Dolha, care este și deputat de Bistrița. El a adăugat că, până la alegerile prezidenţiale, se va merge într-o formulă de alianţă electorală, urmând ca după scrutin să se intre ”pe repede înainte” în procesul de fuziune.

SCHELĂLĂIELI În timp ce liberalii și democrat liberalii își fac socoteli pentru un viitor comun, cei de la PMP schelălăie că nu sunt băgați în seamă. Printre cei nemulțumiți se numără deputatul Theodor Paleologu, care a afirmat că este o greşeală că PMP nu este luat în calcul în ecuaţia unificării dreptei. Paleologu a menţionat că nu sunt foarte inteligente politic atacurile între partidele de dreapta. ”Nu cred că sunt bune şi responsabile nici exclusivismele de genul ”n-avem nevoie de PMP, n-avem nevoie de Băsescu”, după cum cred că sunt total greşite şi atacurile în cealaltă direcţie. Important este să putem face front în al doilea tur împotriva acaparării întregii puteri de către PSD”, a afirmat Paleologu. Front, front, dar cu cine?



12