Pensionari, nu vă lăsați impresionați de escroci!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Pensionari, nu vă lăsați impresionați de escroci!

Eveniment 19 Ianuarie 2018 / 11:29 661 accesări

În intervalul 15 – 19 ianuarie, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat activităţi de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului la cluburile de pensionari de pe raza municipiului Constanța.

Astfel, au avut loc întâlniri interactive între polițistii constănțeni cu membrii cluburilor de pensionari de pe raza Secțiilor 1, 3 și 4 Poliție Constanța, în vederea promovării unor sfaturi menite să prevină astfel de fapte. Polițiștii încearcă prin aceste activități să îi ajute pe oameni să înțeleagă cum se pot păzi de escrocii care, sub pretextul că o rudă a fost implicată într-un accident rutier, se dau drept procurori, avocați, doctori sau prieteni apropiați și solicită diverse sume de bani. Infractorii se bazează pe prima reacție a victimei, în situația unui eveniment cu impact emoțional puternic, dar și pe naivitatea acesteia.

În cazul în care vă confruntați cu o astfel de situație, polițiștii vă sfătuiesc să cereți celui care v-a sunat cât mai multe indicii privind unitatea medicală de Poliție sau de Parchet unde s-ar afla ruda implicată în acest accident, să verificați autenticitatea celor afirmate prin alte căi, respectiv contactarea persoanei în cauză sau a altor persoane (rude, cunoștințe etc.) care vă pot oferi informații suplimentare și să nu aveți încredere în persoane străine, oricât de binevoitoare ar părea. Este bine de știut faptul că escrocii mizează tocmai pe reacția emoțională puternică de moment, cu toate ca acela care vă sună „vă recomandă“ să fiți discret sau vă spune că nu puteți lua legătura direct cu ruda dumneavoastră deoarece autoritățile i-au ridicat telefonul, este indicat să nu aveți încredere în el.

„Trebuie să știți că reprezentanții Poliției sau ai Parchetului nu confiscă telefoanele mobile ale celor implicate în accidentele rutiere, de aceea nu depuneți bani în conturi bancare sau prin servicii de transfer rapid către persoane necunoscute, anuntați imediat Poliția la numărul de urgență 112 și în niciun caz nu acceptați o întâlnire directă cu persoana care v-a apelat, înainte de a discuta cu un polițist“, transmit oamenii legii.

Astfel de acțiuni preventive vor continua și în perioada următoare.



12