Pentagonul, obligat să cumpere doar steaguri... „made in USA“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Pentagonul, obligat să cumpere doar steaguri... „made in USA“

Externe 25 Februarie 2014 / 00:00 412 accesări

Steagurile americane urmează să fie de-acum înainte exclusiv produse în USA, prevede o nouă legislaţie. Pentagonul este un important... consumator de steaguri, care flutură la pupa navelor, la baze sau sunt folosite în cadrul sărbătorilor ori ceremoniilor de înhumare a militarilor ucişi în luptă. La presiunea congresmanului democrat Mike Thompson, în a cărui circumscripţie se află un fabricant de steaguri, Congresul a adoptat un amendament pentru ca atât fabricarea, cât şi pânza utilizată să fie americane. Subsecretarul Apărării însărcinat cu achiziţiile, Richard Ginman, a implementat această nouă politică de achiziţii printr-un memorandum pe care l-a transmis vineri către diversele servicii. Această dispoziţie cu privire la steaguri se aplică doar Departamentului Apărării şi nu întregului Guvern american. Ea a fost integrată în Amendment Berry din 1941, care impune Pentagonului, fără derogare, să se aprovizioneze în SUA cu o serie de produse, inclusiv hrană şi uniforme.

MANEVRE CU COREEA DE SUD Coreea de Sud şi SUA au lansat, ieri, manevre militare anuale, în pofida protestelor obişnuite ale regimului din Coreea de Nord, care ar putea afecta recenta relaxare diplomatică în peninsulă. Manevrele coincid cu primele reuniuni ale familiilor separate de Războiul din Coreea (1950-1953), organizate începând din 2010. Aceste întâlniri extrem de rare, dar cu o puternică încărcătură simbolică, reînvie, de fiecare dată, speranţa unei apropieri intercoreene durabile. Phenianul a condiţionat organizarea acestor reuniuni de amânarea exerciţiilor americano-sud-coreene, dar Seulul şi Washingtonul au refuzat categoric, iar Phenianul nu a insistat. Exerciţiile militare anuale americano-sud-coreene Key Resolve şi Foal Eagle durează până la 18 aprilie, la aceste manevre urmând să participe 12.700 de soldaţi americani, aproape jumătate din contingentul staţionat permanent în Coreea de Sud. Key Resolve se desfăşoară timp de o săptămână şi constă în principal în simulări computerizate, dar Foal Eagle durează opt săptămâni şi mobilizează forţe militare aeriene, terestre şi navale.

Regimul nord-coreean consideră manevrele drept un antrenament pentru invadarea teritoriului său şi ameninţă frecvent să... scufunde Coreea de Sud într-o mare de foc, în cazul unui incident la frontieră. Manevrele desfăşurate în 2013 au provocat o intensificare îngrijorătoare a tensiunilor militare în peninsulă. Coreea de Nord a ameninţat cu lovituri nucleare preventive, după ce armata americană a folosit avioane de bombardament invizibile pe radar cu capacitate nucleară. Într-un efort de detensionare a situaţiei, Coreea de Sud şi SUA au anunţat că exerciţiile din 2014 vor fi de mai mică anvergură, în absenţa portavioanelor şi a bombardierelor strategice.

Taguri articol


12