Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi poliţiştii fac, joi dimineaţa, 22 de percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, una dintre acestea având loc la sediul firmei Energy Holding, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.
"Peste 100 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, au pus în aplicare 22 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi pe raza judeţului Ilfov şi 5 mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală şi spălarea banilor în domeniul energetic şi a serviciilor media", anunţă Poliţia Capitalei într-un comunicat de presă.
Poliţiştii ridică documente financiar contabile şi înscrisuri de la sediul unor firme şi domiciliul unor persoane fizice, în cauză existând suspiciuni de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare. Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că printre firmele la sediul cărora se desfăşoară percheziţiile este şi societatea Energy Holding.
"Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că în cursul anului 2009, între două societăţi comerciale, cu capital privat, au fost încheiate contracte de consultanţă şi contracte de vânzare cumpărare având ca obiect terenuri la preţuri mult supraevaluate, cu consecinţa prejudicierii bugetului de stat cu sumele aferente impozitului pe profit şi a taxei pe valoare adăugată, în cuantum de aproximativ 500.000 euro. În cauza penală înregistrată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti se efectuează acte de cercetare specifice fazei de urmărire penale faţă de 4 suspecţi - 2 persoane fizice şi 2 persoane juridice, împotriva cărora s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare", precizează procurorii într-un comunicat de presă, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 5.000.000 euro.
În vederea garantării recuperării prejudiciului, procurorii au dispus măsuri asigurătorii prin instituirea sechestrului asigurător asupra unui număr de 14 (patrusprezece) imobile – terenuri extravilane, terenuri intravilane şi construcţii, identificate în proprietatea suspecţilor - persoane fizice şi persoane juridice, anunţă anchetatorii.
Cei vizaţi de anchetă vor fi duşi la audieri pe baza unor mandate de aducere.