Procurorii DNA fac, miercuri, percheziţii la sediul Consiliului Judeţean Vâlcea şi la două imobile din Râmnicu Vâlcea deţinute de şeful Direcţiei Tehnice din cadrul instituţiei.
Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile procurorilor DNA îl vizează pe directorul executiv al Direcţiei Tehnice din cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea, Florea Mierluş.
Descinderi au fost şi la cele două imobile pe care directorul le deţine în Râmnicu Vâlcea, o casă şi un apartament.
Conform surselor citate, ancheta vizează anumite licitaţii pentru reabilitarea unor drumuri din judeţul Vâlcea.
Este vorba de a doua descindere a procurorilor DNA la sediul CJ Vâlcea, în două luni, după ce în data de 22 februarie, procurorii DNA Iaşi au desfăşurat percheziţii în legătură cu un dosar de corupţie. Ulterior, anchetatorii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de: Gheorghe Păsat, vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, Carmen Manuela Alexandrescu, director general în cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Dirinea, secretar al judeţului Vâlcea, Constantin Mircea Predescu, director general al Direcţiei Generale Economice în cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rizea, şef al Serviciului Buget din Direcţia Generală Economică în cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea, Maria Lăzăroiu (fostă Cojocaru), consilier juridic în cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea. Toţi sunt acuzaţi de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi abuz de încredere prin fraudarea creditorilor, sub forma complicităţii. La momentul respectiv, procurorii anticorupţie anunţau că vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea şi ceilaţi sunt acuzaţi că au avizat în mod ilegal plata a peste 150.000 de lei din bugetul instituţiei.
Procurorii DNA susţin că, în perioada octombrie 2015 - ianuarie 2016, Daniela Denşorean şi Claudiu-Marian Mititelu, în calitate de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale, în înţelegere cu persoane cu funcţii de conducere şi funcţionari publici din cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea, ar fi iniţiat un mecanism fraudulos prin care să evite executarea silită a conturilor firmei de către creditori. Societatea reprezentată de cele două persoane avea în derulare un contract încheiat cu Consiliul Judeţean Vâlcea, ce avea ca obiect Asistenţă tehnică pentru supervizarea lucrărilor la CET GOVORA în cadrul proiectului Reabilitarea Sistemului de Termoficare Urbană la nivelul Municipiului Râmnicu Vâlcea pentru perioada 2009-2029. în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice.