Percheziţii la cabinete de avocatură în legătură cu insolvenţa FC Dinamo

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Prejudiciu de 18 milioane de lei

Percheziţii la cabinete de avocatură în legătură cu insolvenţa FC Dinamo

Sport 09 Februarie 2017 / 14:06 538 accesări

Poliţiştii şi procurorii de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti au făcut joi trei percheziţii la societăţi de avocatură şi de insolvenţă, bănuite că au cauzat un prejudiciu de 18 milioane de lei, cu ocazia derulării procedurii de insolvenţă a clubului Dinamo.

„În această dimineață, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliției Române, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează 3 percheziții domiciliare, dintre care 2 în București și una în județul Ilfov, la sediul unei societăți de avocatură, al unei societăți de insolvență și la domiciliul reprezentantului unei firme de insolvență. Perchezițiile sunt efectuate în cadrul unui dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de bancrută simplă și bancrută frauduloasă, fapte prevăzute de art. 240 și art. 241 din Codul Penal. Din primele verificări a reieșit că, în perioada 2014 - 2016, cu ocazia deschiderii și derulării procedurii de insolvență și reorganizare judiciară a unei societăți comerciale din domeniul sportului, ar fi fost omise (ascunse) active, în valoare totală de 18.498.402 de lei, care astfel nu au fost cuprinse în planul de reorganizare, fiind prejudiciați creditorii societății", transmite Poliţia Română.

Procurorii au anunţat că este vorba despre procedura de insolvenţă a clubului Dinamo. Dosarul prin care clubul Dinamo 1948 SA solicita deschiderea procedurii de insolvenţă a fost înregistrat în 13 mai 2014, la Tribunalul Bucureşti. După doi ani, în septembrie 2016, instanţa a decis închiderea procedurii de insolvenţă şi reintroducerea în circuitul economic a SC Dinamo 1948 SA, societatea care administrează clubul de fotbal din Liga I.

Clubul condus de Ionuţ Negoiţă a acoperit în totalitate datoriile istorice la începutul lunii martie 2016, cu două luni mai devreme decât prevedea planul de reorganizare aprobat de către instanţă, pentru a putea participa în sezonul 2016-2017 în cupele europene. Conform acestui plan, SC Dinamo 1948 SA a avut de achitat 3.486.133 de lei, adică 4,48 la sută din suma aferentă masei credale, care se ridica la momentul intrării în insolvenţă la 77.826.649 de lei, aproximativ 17,5 milioane de euro.

COMUNICAT AL CLUBULUI DE FOTBAL DINAMO BUCUREȘTI

Clubul de fotbal Dinamo Bucureşti a emis, joi, un punct de vedere cu privire la percheziţiile efectuate de poliţiştii şi procurorii de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti la societăţi de avocatură şi de insolvenţă, cu ocazia derulării procedurii de insolvenţă a clubului Dinamo.

„Având în vedere comunicarea efectuată de Poliția Română, potrivit căreia astăzi au loc investigații legate de procesul de insolvență a FC Dinamo București, facem următoarele precizări:

- Societatea noastră cooperează cu cei în drept pentru lămurirea tuturor detaliilor legate procesul de insolvență al FC Dinamo București.

- suntem ferm convinși că rezultatul final al acestor cercetări va confirma legalitatea și corectitudinea procesului de insolvență prin care Dinamo București a trecut recent.

Avem această convingere cu atât mai mult cu cât, pentru realizarea acestui proces complex reprezentat de procedura de insolvență, pe lângă eforturile noastre, au fost angrenați și unii dintre cei mai buni specialiști din domeniu.

Eforturile clubului și ale echipelor de specialiști cu care am lucrat au dus la salvarea unui club de tradiție al fotbalului românesc”, se arată în comunicatul de presă al FC Dinamo.

Taguri articol


12