Percheziții la Constanța pentru evaziune! Prejudiciu – 54.000.000 de euro!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Percheziții la Constanța pentru evaziune! Prejudiciu – 54.000.000 de euro!

Eveniment 17 Noiembrie 2015 / 09:03 4488 accesări

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice au coordonat marți dimineață nu mai puțin de 56 de percheziții în București și în județele Constanța, Argeş, Brăila, Cluj, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Prahova, Vâlcea, Vrancea şi Tulcea, la sediile sociale şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale, precum și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi în declaraţii. Șase dintre aceste descinderi au avut loc în județul nostru. Cei în cauză sunt suspectați că ar fievidențiat operațiuni fictive de reciclare a aproximativ 120.000 de tone de deșeuri de ambalaje! Prejudiciul despre care autoritățile vorbesc este unul uriaș: 54.000.000 de euro. Potrivit unor surse din cadrul Poliției, printre societățile care au intrat în colimatorul oamenilor legii se numără Eco-Rom Ambalaje SRL, Green Session SRL, Session Recycle SRL și Eco Pack Management.

Conform unui comunicat de presă remis de Poliția Română, “se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi fals în declaraţii în formă continuată, comise în legatură cu activitatea de reciclare a deşeurilor de ambalaje reglementată de Directiva 94/62/CE/1998 a Parlamentului European şi a Consiliului. Potrivit Directivei, statele membre sunt obligate să ia măsuri pentru a preveni producerea deşeurilor de ambalaje, să stabilească sisteme de returnare, colectare şi recuperare a deşeurilor şi să elaboreze sisteme de informaţii (baze de date) privind ambalajele şi deşeurile de ambalaje care să permită monitorizarea punerii în aplicare a obiectivelor acesteia”.

Polițiștii spun că,în perioada 2012-2014, reprezentanţii operatorilor licenţiaţi și ai unor firme ce încheiaseră contracte de prestări servicii cu aceștia ar fi evidenţiat în actele contabile şi în alte documente legale operaţiuni fictive, care ar fi denaturat realitatea îndeplinirii acestor obligaţii. “Înregistrarea și declararea acestor operațiuni ar fi facilitat operatorilor licenţiaţi obţinerea vizei anuale necesare funcționării și ar fi condus la sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale. De asemenea, s-a stabilit că ar fi fost evidențiate operațiuni fictive de reciclare a aproximativ 120.000 de tone de deșeuri de ambalaje, pentru care obligațiile fiscale sunt de peste 54.000.000 de euro”, se mai precizează în documentul citat. La acțiunea de marți au luat parte și lucrători ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală. În dosar s-a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii. Ancheta este coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția de Urmărire Penală și Criminalistică.

Citește și:

Evaziune cu programe cu dublă gestiune! Descinderi la București și Constanța



12