Percheziții la un hotel din Mamaia! Prejudiciu estimat, 10 milioane de euro

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Percheziții la un hotel din Mamaia! Prejudiciu estimat, 10 milioane de euro

Eveniment 31 August 2016 / 08:58 3642 accesări

Ultima zi din vară a fost cu ghinion curat pentru administratorii hotelului Riviera din Mamaia. Unitatea pe care o conduc a avut parte miercuri de invitați care nu și-au făcut rezervare. Polițiștii și inspectorii de la Antifraudă le-au călcat pragul. Oamenii legii au controlat și trei mașini aflate în parcarea hotelului. Autoturismele sunt înmatriculate în județul Vâlcea. bTotul a făcut parte, dintr-o mega-operațiune coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Acțiunea a vizat destructurarea unei rețele care ar fi specializată în evaziune fiscală și spălare de bani. Ofițerii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au făcut 16 percheziții domiciliare în municipiul București și pe raza județelor Vâlcea și Constanța, la domiciliile și reședințele mai multor persoane și la punctele de lucru ale societăților bănuite că ar fi fost implicate în activitatea infracțională.

Prin intermediul unor scheme contabile clasice, suspecții ar fi reușit să producă un prejudiciu total care se ridică la suma de zece milioane de euro.

Conform unor surse judiciare, citate de Mediafax, în această cauză sunt verificați doi oameni de afaceri, soț și soție, Ion și Maria Tudor, care au afaceri în domeniul turismului. Potrivit acelorași surse, printre locațiile percheziționate s-au numărat atât hotelul Riviera din Mamaia, cât și hotelul Riviera din Olănești.

În urma probatoriului administrat, procurorii au arătat că „în perioada 2006 - 2016 administratorii a zece societăți comerciale din județele Vâlcea și Constanța au operaționalizat un mecanism financiar-fiscal prin care au obținut foloase în mod ilegal, prin diminuarea obligațiilor fiscale, dar și prin achiziționarea de active la prețuri subevaluate ori prin înregistrarea unor operațiuni comerciale fictive semnificative, în scopul creșterii nereale a cheltuielilor deductibile (produsele facturate nu au figurat în conturile specifice de stocuri ale furnizorului sau serviciile nu au fost prestate), toate în scopul eludării obligațiilor fiscale datorate statului", susțin anchetatorii. Oamenii legii au pus în aplicare nouă mandate de aducere.

Operațiunea fulger a procurorilor a avut parte de o distribuție pe măsura dosarului instrumentat. La acțiune au participat specialiștii Direcţiei Antifraudă din cadrul Agenției Naționale de Antifraudă Fiscală, ofițerii Direcției de Operațiuni Speciale a Inspectoratului General al Poliției Române, ofițeriii structurilor teritoriale de investigare a criminalității economice din inspectoratele județene de poliție Argeș, Olt și Constanța, precum și militarii Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea.

Citește și:

Evazioniști luați pe sus de mascați! Un constănțean a fost încătușat!



12