Perele, fructe de toamnă, sunt deosebit de dulci şi suculente, au o textură granulată, fiind apreciate de mulţi consumatori. Perele se pot găsi galbene, verzi, maro sau roşii, fiind apreciate în jurul lumii timp de secole. Sunt o sursă excelentă de fibre şi de vitamina C. Gustul delicios vine cu aproximativ 100 de calorii şi un aport de 5,5 grame de fibre pe bucată, ceea ce face para o gustare perfectă pentru oricine. Sunt fructe recomandate pentru persoanele care au diabet zaharat, pentru că indicele glicemic este scăzut (38). Perele sunt de mai multe tipuri: pere de Anjou – revigorante, dulci şi suculente, recomandate pentru sucuri; pere Red Anjou – aromate, suculente şi dulci; pere Red Bartlett – suculente şi dulci, cu o esenţă florală; pere Comice – suculente, untoase şi dulci; pere Corcorde – crocante, de culoare maro cu o idee de esenţă de vanilie, dulci şi revigorante etc. Alegerea perelor se face după fermitate, ele nu trebuie să fie foarte tari. Pielea trebuie să fie netedă şi fără vânătăi sau mucegai. Evitaţi perele care au găuri sau pete negre moi. Perele care se găsesc în comerţ sunt mature, dar nu sunt încă coapte. Dacă sunt lăsate la temperatura camerei, perele se vor transforma încet în fructe dulci şi coapte. Pentru a ajuta procesul de coacere pot fi puse într-o pungă de hârtie, iar pentru încetinirea coacerii, perele coapte se pot pune în frigider.