Pericole alimentare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Pericole alimentare

Sănătate 18 Decembrie 2009 / 00:00 666 accesări

Dieta ideală, cea care poate pune bazele unei sănătăţi de invidiat, se bazează pe combinarea echilibrată a celor trei principii alimentare: carbohidraţi 55%, proteine 15%, lipide sub 30%. Un aport de fibre cuprins între 20- 30 grame/zi este considerat a fi suficient pentru a regla tranzitul intestinal şi a evita neplăceri de tipul constipaţiei cronice. Recomandările dieteticienilor nu sunt însă respectate întotdeauna cu stricteţea cu care ar trebui şi, din cauza modului de viaţă haotic şi dezordonat, stresant şi mereu contra cronometru, din ce în ce mai multe persoane calcă strâmb şi aleg mâncarea de la fast-food, gustările în grabă, chipsurile sau alte produse din categoria food. Rezultatele sunt vizibile: procentul populaţiei obeze este în creştere, problemele de sănătate cu componenţă metabolică sunt resimţite de un număr crescând de persoane. Sunt multe alimentele pe care nutritioniştii nu le recomandă, însă există unele care au fost catalogate de aceştia drept adevărate dezastre alimentare din cauza efectelor nefavorabile pe care le au asupra sănătăţii individului.



Ştiri recomandate

12