Dacă vreți să consumați mai puțin zahăr, ar fi bine să renunțați și la anumite mezeluri, sosuri, murături, salate și chiar sortimente de pâine produse industrial. Medicii le numesc alimente cu “zahăr ascuns” și ne avertizează că dependența de dulce se creează în timp, deși consumăm mâncăruri așa-zis sărate. Producătorii sunt obligați să scrie pe etichete orice adaos de îndulcitori, însă este esențial ca oamenii să le și citească. Puțini știu că în alimente fără nicio legătură cu desertul se ascunde foarte mult zahăr. În loc de două lingurițe, poți primi 6-7, la o singură masă. Dacă citim ingredientele, aflăm că salata boeuf are 14 grame de zahăr la suta de grame. Salamul și pasta de ficat conțin 2 la sută zahăr adăugat. În murături și conserve de fasole găsim până la 15 la sută zahăr adăugat. În sosuri, și peste 20 la sută. Dintr-o lingură de ketchup sau pastă de tomate, o linguriță poate fi zahăr sau îndulcitor, spun nutriționiștii, scriedoctorulzilei.ro.