Restaurantele și unitățile de alimentație publică din județul Constanța au fost ținta unor controale ale Inspecției Muncii, în cadrul unei campanii naționale de identificare a persoanelor care lucrează la negru. În perioada 9 - 13 noiembrie au fost verificați 100 de agenți economici, dintre care 56 activau în domeniul restaurante și servicii de alimentație publică, și au fost sancționați 19 angajatori. S-au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale, din care 19 amenzi în valoare totală de 169.500 lei și 3 avertismente, fiind dispuse 161 de măsuri cu termen de remediere a deficiențelor constatate. Au fost depistate 23 de persoane fără forme legale de angajare sau nedeclarate, dintre care 9 activau la în domeniul alimentației publice. Printre neregulile descoperite se numără încălcarea prevederilor legale privind repaosul săptămânal, nerespectarea prevederilor legale privind evidența orelor de lucru prestate de salariați, lipsa contractelor individuale de muncă. De asemenea, inspectorii din cadrul serviciului control securitate și sănătate în muncă au verificat în aceeași perioadă un număr de 28 angajatori. S-au identificat 65 de deficienţe, pentru care s-au dispus 64 de măsuri de remediere și s-a aplicat o amendă de 4.000 lei. S-au constatat nereguli în ceea ce privește neasigurarea echipamentului individual de protecție, instruirea necorespunzătoare a lucrătorilor desemnați pentru aplicarea măsurilor de prim ajutor, precum și existența unor instalații electrice neverificate.